am maine o cauza de abuz de incredere, in care instanta icere audierea partii vatamate inaintea inculpatului, desi in codul de procedura penala oridenera audierii partior este alta, inculpatul fiind cel audiat intai. rog argumente pentru a sustine audierea inculpatului iniantea partii vatameta. desemnea, am o prblema cu instanta in privinta reprezentarii partii vatamet, care e o persoana juridica.eu am sustinut ca pot reprezenta partea vatamata in calitate de avocat, inclusiv in sustinea palngerii, dar instanta considera ca doar reprezentantul partii vatamate, respctiv administratorul acesteie, poate sustine plangerea.
In cazul infractiunilor pentru care actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila, procedura este putin altfel, avand in vedere ca actul de sesizare a instantei nu este rechizitoriul ci plangerea p.v. De aceea se da cuvantul mai intai partii vatamate care isi prezinta practic plangerea, dupa cum in cazul infractiunilor la care actiunea se pune in miscare prin rechizitoriu se da citire acestuia- art.322 proc. civila. Nu exista dispozitii explicite in acest sens.
In ceea ce priveste reprezentarea ai incercat sa invoci art.174 raportat la 314 c.pr.pen.?
Av.C.S.
daca vrei sa fii "smecher"- partea vatamata va fi reprezentata de avocat, se va lua declaratie inculpatului, iar la urmatorul termen reprezentantul legal al partii vatamate va da declaratie.
degeaba incerc eu sa fiu"smecher", daca instanta nu "pune botu"..judecatoarea insista sa audieze intai partea vatamata.ce intelegeti prin "reprezentatnt legal"?poate fi doar administratorul sau si o alta persoana angajata si imputernicita?daca intre timp, de la data comoterii faptei, s-a schimbat conducrea firmei, si actionariatul trebuie audiat reprezentantul legal din momentul producerii infractiunii sau cel de la data audierii?..
in legatura cu opinia stimatei doamne, cred ca era f clar ca ma refeream la faza cercetarii judecatoresti...atunci are loc audierea partilor...