avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cauza repusa pe rol dupa ramanerea in pronuntare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cauza repusa pe rol dupa ramanerea in pronuntare

Buna seara. Astazi am fost citat ca si martor intr-un proces de divort cu minori. Am fost prezenti doar martorii unei parti, si judecatoarea ne-a audiat decat pe noi apoi ne-a spus ca ramane in pronuntare sentinta. Am plecat convinsi ca procesul sa incheiat dar am aflat de la cealalta parte ca ei sau prezentat mai tirziu deoarece aveau la dosar depusa o cerere de intirziere. Judecatoarea nu observase probabil cererea si am aflat ca a rupt toate declaratiile noastre amanand cauza pt. o alta data. Este posibil asa ceva ca dupa ce judecatoarea incheie sedinta sa revina in lipsa noastra si sa rupa efectiv toate declaratiile noastre de martori? In cazul acesta ce putem face? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:55, 15 Iulie 2013
Traim intr-o tara in care am inlocuit dictatura comunista cu dictatura judecatorilor. Normal ca declaratiile noastre sunt la dosar din moment ce am fost audiati. Tabara cealalta ne-a citit marturiile si acum si-au instruit martorii ce sa declare la urmatorul termen.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2013
auricius, utilizator
bpcs a scris "Un judecator are dreptul sa revina asupra deciziei si nu trebuie sa dea socoteala partilor sau martorilor pt asta." - este eronata aceasta afirmatie: Judecatorul este obligat sa dispuna masurile cuvenite in dosar doar motivat, pt ca hotararea ce o pronunta sa aiba putere de convingere asupra partilor si ca sa poata fi controlata in caile de atac.

La termenul urmator, in functie de motivele pt care judecatorul a repus cauza pe rol dupa ce o scosese in pronuntare, va puteti opune audierii martorilor partii adverse. Avocatul dvs ar tb sa stie cum sta treaba. Partile au avut un termen in cunostinta pt o anumita ora si martorii la fel, ceea ce inseamna ca aveau obligatia procesuala de a se prezenta sub sanctiunea prevazuta de lege.

Probabil ca s-a solicitat reaudierea dvs si in prezenta celorlalti martori si a avocatului partii adverse. Nu trebuie ca prietena dvs sa se teama. Judecatorul va putea sesiza eventualele inadvertente in declaratiile martorilor, care vor putea fi si confruntati. In plus pt marturie mincinoasa exista sanctiune corespunzatoare.

Cat despre amenintarile avocatului advers....e vorba despre strategie si intimidarea dvs
Am inteles ca motivul pt. care sa repus cauza pe rol ar fi faptul ca judecatoarea nu a vazut ca la dosar exista o cerere de intirziere depusa de partea adversa, si astfel noi am fost audiati. Problema ar fi ca adversarii nostri au citit tot ce am declarat si acum si-au stabilit noi strategii. Ma rog, consider ca cele intimplate nu face cinste justitiei...daca se mai pune problema de asa ceva...
Nu se rup declaratiile.
Probabil ca a repus cauza pe rol.
Imi dau seama ca este neplacut...
avocatul dvs trebuia sa ceara audierea martorilor ambelor parti in aceeasi sedinta, chiar daca acesta insemna un drum in plus pt dvs la o data ulterioara

Alte discuții în legătură

Divort reluat cu un copil devenit major alfa19 alfa19 Buna ziua! Va rog consiliere: 1. Divort judecat pe fond, prin intelegere intre parti, finalizat cu o \\"concluzie\\" ; 2. In timp instanta se autosesizeaza ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol elena_1234 elena_1234 Buna seara, sapt aceasta am avut termen la un proces la curtea de apel. Eu nu m-am prezentat, dar am solicitat sa se judece in lipsa. Nici cealalta parte nu ... (vezi toată discuția)
Proba cu martori louisa louisa Buna seara, As dori sa stiu daca intr-un proces de pretentii in care se solicita recuperarea unui debit provenit dintr-o relatie de comert , noi reclamanti, ... (vezi toată discuția)