avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Confiscare pamant legea 54/1974
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Confiscare pamant legea 54/1974

In 1979 am achizitionat o casa cu teren de 800 mp, si in actul de vanzare-cumparare s-a mentionat ca cei 800 mp trec la stat cf legii 54/1974.
Proprietarii de la care am cumparat proprietatea, revendica si ei cei 800 mp.
Cine are dreptate ?
Cel mai recent răspuns: Alina Grigoriu , Avocat 19:38, 13 Iulie 2013
Dispozitiile pe baza carora se solutioneaza aceste restituiri sunt prevazute de Legea 18/1991, art. 35. Practic, ordinul Prefectului prin care se acorda dreptul de proprietate vizeaza POSESORUL, deci dvs, cumparatorul. Dreptul recunoscut de lege este al dvs. si este indicat sa faceti de urgenta cerere pentru reglementarea acestei situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate ghel40 ghel40 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi intabulez terenul cumparat odata cu casa ? spiridus spiridus Buna ziua, Acum 7 ani, am cumparat impreuna cu sotul meu o casa, care avea un teren de 15-20 mp, insa cand am mers la notar sa intabulam casa, din CF au ... (vezi toată discuția)
Dobandire proprietate barbie_86 barbie_86 In anul 1983,bunicii ei au cumparat de la un proprietar,(acum revenindu-mi mie conform cetificatului de mostenitor)un imobil compus din teren in suprafata de ... (vezi toată discuția)