avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studii superioare de scurta durata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studii superioare de scurta durata


Buna ziua,

As dori sa va intreb, in cazul in care un participant la concursul de ocupare a unui post contractual (SSD) studii superioare de scurta durata a terminat Scoala Superioara de jurnalistica de 4 ani, insa nu are eliberata decat o adeverinta de absolvire a Scolii Superioare de Jurnalistica Bucuresti poate participa la concurs . Va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:58, 12 Iulie 2013
Adeverinta a fost eliberata in anul 2003 si am inteles ca nu mai exista s-a desfiintat .
De regula, pe aceste adeverinte este precizat termenul de un an valabilitate de la emitere. Sunt situatii destul de complicate referitor la aceasta tema...cineva spunea ca a absolvit o facultate in cadrul Universitatii din Iasi in 2005 si inca se foloseste de acea adeverinta, fiind inscriptionata cu textul: "prezenta adeverinta se elibereaza la cererea absolventului si este valabila pana la eliberarea diplomei si a foii matricole" .
Sunt facultati ce nu si-au dobandit acreditarea, ai caror studenti ar fii trebuit sa dea o diferenta sau licenta in alta parte dar au avut la indemana o astfel de adeverinta. Plus ca mai este o problema...a fii absolvent nu coincide cu a fii licentiat. Poti termina fucultatea (toate examenele promovate) si ai titlu de absolvent. Urmeaza apoi examenul de licenta care, odata promovat, te transforma in licentiat.
In Legea privind organizarea studiilor universitare se vorbeste despre Diploma de Licenta si nu despre o adeverinta eliberata de secretariatul unei facultati. Este cu atat mai absurd sa te prezinti cu o astfel de adeverinta 10 ani mai tarziu la o angajare pretinzand ca tine locul diplomei. O adeverinta de acest fel poate fii usor falsificata iar valabilitatea unei astfel de fituici ar trebui limitata la un an de zile, asa cum defapt este in cele mai multe situatii. Imi pare rau ca nu cunosc mai multe legat de acest subiect ce mi-a starnit interesul...dar promit sa ma documentez.
Se poate adresa Ministerul Educatiei cu privire la problema acelei facultati private.
Scoala Superioara de Jurnalistica Bucuresti a intrat in lichidare inca din anul I , 2002/2003.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta absolvent studii superioare vsn_gina@yahoo.com vsn_gina@yahoo.com Lucrez in compartimentul Personal al unei institutii publice.Cat timp este valabila adeverinta eliberata de facultate care atesta absolvirea studiilor ... (vezi toată discuția)
Directiva ue 2005/36/ec in urmatorul caz: 2000-2003 studii,pauza 4 ani apoi examen absovire 2007. cand se considera ca am absolvit: 2003 sau 2007? dariax dariax Am urmat scoala postliceala de asistente intre anii 2000-2003. Nu am dat examenul de absolvire in 2003 ci 4 ani mai tarziu. Cand se considera ca am terminat ... (vezi toată discuția)
Adeverinta echivaleaza diploma de licenta??? steliana_victoria steliana_victoria Buna seara, in luna iulie anul curent am absolvit facultatea si cum stim cu totii diplomele de licenta se elibereaza dupa un an. Dupa absolvirea studiilor ... (vezi toată discuția)