avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Persoana responsabila intocmire contract achizitii
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Persoana responsabila intocmire contract achizitii

buna ziua,
va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea nelamurire-daca intr-o institutie publica persoana de la achizitii intocmeste dosarul de achizitie, cine intocmeste contractul pt acea achizitie, avand in vedere ca in instituie exista si jurist?functionarul de la achizitii sau juristul?
Cel mai recent răspuns: pinguin200 , utilizator 20:57, 18 Iulie 2013
In mod normal, responsabilul de procedura intocmeste si contractul de achizitie publica. Consilierul juridic, verifica si semneaza nota justificativa, contractul de achizitie, participa la licitatii, si in primul rand solutioneaza litigiile izvorate din contract.
In principiu , cred ca trebuie sa existe un draft, o forma generala, conceput de catre jurist, la care se adauga clauze specifice achizitiei de care este raspunzator responsabilul cu documentatia, deoarece el are toate datele. Oricum forma finala va trebui verificata de jurist.
Draft-urile de contract sunt reglementate de ANRMAP, nu consilierul juridic le concepe.
In general in institutiile publice sunt norme interne care stabilesc atributiile fiecarui compartiment. In practica obisnuita, daca nu exista compartiment aparte, contractele le intocmeste tot cel de la achizitii, iar juristul avizeaza legalitatea.
multumesc mult pt ajutor.
De unde pot lua draft-urile de contracte agreate e ANRMAP!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent, rog raspuns: un articol de lege: regula celor 4 ochi; cine trebuie sa detina contractele institutiei ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! URGENT, rog raspuns: un articol de lege: - cine trebuie sa detina contractele institutiei ? contabilitatea ? sau juristul institutiei ... (vezi toată discuția)
Incheie si avizeaza acte /contracte - diferenta ? + obligatii ? oanaportar oanaportar In cadrul unei institutii publice, cina va trebui sa intocmeasca un Contract ? 1.- salariatul - responsabil Achizitii publice ? Pentru toate Contractele ... (vezi toată discuția)
Cine intocmeste draftul de contract tibstefaug tibstefaug intr-un SRL infiintat de UAT exista obligativitatea de a numi o pers desemnata cu achizitiile publice. In urma numiri unui persoanei cu atributii... acesta ... (vezi toată discuția)