avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare imobil

Bună ziua. Vă rog frumos, sunt unicul moștenitor al unui imobil, dobândit prin hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, în calitate de descendent, dar am de plătit o sultă unei persoane care a locuit în acel imobil. Menționez că persoana respectivă este plecată de foarte mult timp din acel imobil în care a locuit, imobilul respectiv fiind într-o stare avansată de degradare, a fost citată în instanță, inclusiv prin mica publicitate, dar nu s-a prezentat la nici un termen. Din surse neoficiale am aflat că ar fi plecată în străinătate unde a decedat, (fiind înaintată în vârstă și neinteresânduse nimeni de ea a fost incinerată) . Acest fapt este cunoscut și de vecinii imobilului în cauză. Care este procedura de a vinde acest imobil în care nu locuiește nimeni deoarece la notariat trebuie să fac dovada achitării sultei. Persoana respectivă nu are pe nimeni, fapt cunoscut și de oamenii din sat. Vă mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters251156 , utilizator 21:32, 12 Iulie 2013
Problema principala este ca beneficiarul de drept al sultei este decedat,astfel incat eventuala achitare a sumei nu se justifica
Ce grad de rudenie este intre dvs si beneficiarul sultei decedat ?
A fost soția defunctului meu tată, eu fiind singurul descendent, din prima căsătorie. Cu persoana în cauză nu a avut copii. Nu sunt alți descendenți.
Ar trebui sa faceti dovada decesului. Fiind cetatean roman, decedat in strainatate, dovada se va face cu actul de deces eliberat de autoritatile straine si transcris apoi la oficiul starii civile competent din Romania.
Vedeti sa nu se fi prescris.
Din păcate, nici nu știu exact în ce țară a plecat, iar la oficiul stării civile de la primăria de care aparținea nu a fost primit nici un document în acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de deces eliberat in canada selon87 selon87 Buna ziua ! Ceatean roman- canadian decedat in Canada - Certificatul de deces eliberat de statul canadian, poate fi folosit pentru declararea decesului la ... (vezi toată discuția)
Bună , am o întrebare legată de succesiune după bunicul , ... Sorin H Sorin H Bună , Am o întrebare legată de succesiune după bunicul , el fiind decedat . Ce acte trebuie depuse ? Menționez faptul că sunt 8 frați , 2 sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . pentru o dezbatere de mostenire un mostenitor este ... yonyyk yonyyk Buna ziua . Pentru o dezbatere de mostenire un mostenitor este decedat in strainatate si nu exista certificat de deces sau transcris in tara decesul , ... (vezi toată discuția)