Revin aici cu o intrebare.
Vreau sa atac in intanta faptul ca nu a fost respectat termenul de 20 de zile lucratoare de preaviz conform CCMNN, acordandumi-se doar 15 zile lucratoare (concediere conform articolului 65 - 1 CM) si faptul ca am fost instiintat la 10 zile de la emiterea deciziei. Nu vreau decat drepturile salariale (pentru cele cinci zile lucratoare diferenta, plus alte 10 zile care rezulta din intarzierea cu care am fost anuntat si luat la cunostinta in scris de decizie), nu vreau in nici un caz sa obtin anularea deciziei de concediere (dragoste cu sila nu se poate, acum in acest caz fiind un sentiment reciproc).
Cum sa formulez solicitarea pe cererea de chemare in judecata:
- Plata de catre pârât a drepturilor salariale corespunzatoare perioadei în care am fost concediat fara respectarea prevederilor legale?
E suficient?
Trebuie sa mentionez ca nu vreau sa atac concedierea in sine (ca nu vreau sa continui contractul de munca acolo)?
Poate sa-mi dea cineva o sugestie pentru formulare?
Ar trebui sa verificati daca in contractyl de munca semnat de dv. nu este prevazut termenul de 15 zile, cel de 20 este in CCM la nivel national. Cererea dv. se intemeiaza pe art. 283 c/m/ si are ca obiect doar deprurile salariale de care atu fost privat fara sa solicitati si anularea deciziei de desfacere a CIM
Cererea mea privind drepturile salariale pentru perioada de preaviz de care am fost privat trebuie depusa la instanta in 30 de zile de la comunicare sau, fiind vorba doar de drepturi salariale, poate fi depusa mai tarziu?
Intreb asta deoarece stiu ca nu-mi vor da nici salariul compensatoriu si nu vreau sa formulez doua cereri de actiune in judecata ci doar una (si pentru drepturile din preaviz si pentru compensatoriu).
Pentru pretentiile pe care doriti sa le formulati contra angajatorului nu sunteti tinuta de termenul de 3o de zile, care trebuie respectat doar in cazul in care se solicita anularea deciziei de concediere.
Concediere / demisie
beatedy
Sunt angajata la o firma de un an si 3 luni. Situatia a inceput sa degenereze, astfel ca s-ar putea sa mi se puna in vedere sa demisionez (acest lucru il stiu ... (vezi toată discuția)