Buna ziua.
Am divortat acum cateva luni si sunt insarcinata. Am mentinut o relatie amiabila cu fostul sot,nici nu se pune problema sa nu recunoasca copilul si isi asuma toate responsabilitatile aferente calitatii de parinte. Am convenit ca,din moment ce el are perioade lungi in care lucreaza in strainatate sa imi acorde mie custodia unica (chiar el mi-a propus asta). Din cate stiu eu,acum se merge pe custodia comuna,dar mi-ar fi mult mai usor in caz de nevoie, sa nu mai fie necesar acordul lui. Nu ma intelegeti gresit,nu planuiesc sa fug in Bora Bora cu copilul ci sa pot hotari eu in caz de urgente medicale sau orice ar mai intervenii. Stiu ca se acorda numai in situatii exceptionale,dar nu este cazul nostru. Am vreo sansa sa obtin custodia unica atata timp cat si tatal este de acord? Am o prietena care a obtinut-o insa cu foarte mare greutate si nici la ei nu era cazul de situatii exceptionale.
Multumesc mult.
Rezidenta in strainatate pe buna dreptate constituie un motiv temeinic.
Ulterior se poate deschide o noua judecata daca temeiurile s-au schimbat.
Acordul tatalui constituie un aspect important si exista instante care admit cererile.
Altele insa le resping.
Custodie minor
lilianateo
Buna ziua.
Am un copil de 7 ani dintr-o relatie de 8 ani de concubinaj. Suntem despartiti (eu si tatal) de cca 1 an. Eu i-am intentat proce pt custodia ... (vezi toată discuția)