avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Buna ziua,
Sunt angajata de aproape 2 ani a unei firme si am avut 3 functii, nu am primit niciodata fisa postului, evaluarea si nici nu mi s-a facut si nu am semnat instructajul pentru sanatate si securitate in munca. Am avut un conflict de munca cu superior direct care si-a asumat munca mea, iar directorul general nu ia nicio masura(unde este dreptul la egalitate de sanse si tratament mentionat in contractul de munca?). De accea, doresc sa demisionez fara preaviz in baza Art.81 din Codul Muncii: Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin Contractul individual de munca(atributiile postului sunt prevazute in fisa postului, anexa la contractul individual de munca, criteriile de evaluare a activitatii profesionale-nementionate, dreptul la egalitate de sanse si tratament, dreptul la securitate si sanatate in munca).

Va rog sa-mi spuneti daca e in regula sa depun demisia si sa parasesc sediul institutiei. De asemenea, sunt convinsa ca vor face tot ce pot sa ma supere si nu vor primi bunurile pe care le am in gestiune in ziua in care depun demisia. Ce pot sa fac?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:02, 12 August 2013
Multumesc amandurora pentru raspunsuri!
Mai am o intrebare, va rog: care este termenul pentru a primi raportul de evaluare pentru anul precedent? Angajatorul sustine ca in data de 22.04.2013 a observat ca nu am fisa postului si vroiam sa stiu daca nu cumva ar fi trebuit sa primesc raportul de evaluare pe anul precedent pana in 22.04.2013 cand a constat ca nu am fisa postului.
Procedura de evaluare trebuie sa fie reglementata in regulamentul intern al angajatorului. In practica, am intalnit, cel mai frecvent termenul de 5 zile lucratoare, dar nu exista o prevedere legala care sa dispuna un anumit termen.
Buna seara,

Mi-am depus demisia invocand articolul 81 alineat (8), articolul 40 alineat(2) si punctul M lit d) din contractul individual de munca(prin care anagajatii au dreptul egale la sanse si tratament) si am explicat ca doresc demisia fara preaviz pentru ca nu s-a solutionat conflictul dintre mine si superiorul ierarhic de 2 luni si jumatate si nici macar nu mi se acorda o audienta la directorul general, desi am mentionat in 7 cereri ca doresc solutionarea conflictului pe cale amiabila si ca solutionarea conflictului nu se face de partile implicate. Sefa mea directa care conduce un departament, dar este si sefa de la Resurse Umane a vrut ca eu sa semnez de primire o hartie in care este mentionat ca firma accepta demisia cu preaviz si ma plateste in aceasta perioada, dar ca eu nu voi fi nevoita sa ma prezint in sediul institutiei. Bineinteles ca am refuzat pentru ca am fost abuzata(n-am avut fisa postului, n-am avut instructaj sanatate si securitate in munca, mi s-au sters date in mod abuziv, blocarea contului de email, am fost agresata) prea mult timp si doresc ca macar demisia sa fie conforma cu realitatea.

In final, am parasit locul de munca.

Ce ma preocupa momentan este faptul ca imi vor trimite tot felul de hartii prin Posta Romana pe care eu nu vreau sa le primesc pentru ca am fost hartuita prea mult timp si vreau sa ma detasez de aceasta situatie. Stiu ca imi pot desface contractul pentru parasirea locului de munca. Mai pot face si altceva?

As dori sa stiu daca este in regula sa nu semnez de primire pentru aceste hartii si acestea vor fi returnate expeditorului/firmei.
Faptul ca nu primiti hartiile conteaza mai putin. Daca vor sa ocoleasca aceasta problema va trimit hartiile prin executor judecatoresc si in cazul acela chiar daca refuzati primirea se considera primite. Nu cred ca vor mai face si altceva. Cel mult va pot concedia cu Art. 61 lit. a dar si o concediere pe abatere disciplinara grava e greu de facut in situatia dumneavoastra pentru ca demisia primeaza. Eu personal as primi hartiile (doar opinie personala) pentru ca in felul asta aveti informatii vis-a-vis de modalitatea in care va inceteaza contractul de munca.

Alte discuții în legătură

Demisie la zi COSTANVIVIANA COSTANVIVIANA Bună ziua, Am o întrebare/rugăminte referitor la demisia la zi. Am fost angajată într-un proiect (perioadă determinată - 23.04.2015 - 27.11.2015) și ... (vezi toată discuția)
Demisie florentina-doina florentina-doina Buna seara,de doua saptamani nu am fost la servici si nici nu mai vreau ,motivul este ca nu imi mai place ceea ce fac.Am o intrebare:cei de la servici nu vor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - decizie incetare cim cipy35 cipy35 de curand am demisionat de la ultimul loc de munca dar fara sa mai scriu o demisie pe hartie si fara sa mai fie semnat de catre director asa cum trebuia si ... (vezi toată discuția)