avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiuni succesive. Testament. Legatar universal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiuni succesive. Testament. Legatar universal

Sotia a decedat acum 8 luni,sotul a decedat acum doua saptamani, nu aveau copii.
Sotul a facut un testament prin care lasa toate bunurile mobile si imobile nepoatei sale. Dupa moartea sotiei nu s-a deschis succesiunea. Sotia are mama care traieste si trei surori, iar sotul cu ambii parinti decedati are o singura sora. Legal cum se procedeaza si cum se impart bunurile. Eu sunt nasul lor.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:25, 13 Iulie 2013
Se dezbat succesiunile succesiv. Dupa sotie vine Sotul, mama si trei surori. Apoi dupa sot nepoata sotului in calitate de legatar universal, daca testamentul este autentic este cu atat mai Bine. Daca este olograf poate interveni si sora .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)
Mostenitori rezervatari vs mostenitor testamentar irina65 irina65 Buna ziua, Va expun situatia mea si as dori, rog frumos, o lamurire. Am o varsta destul de inaintata si ceva probleme de sanatate. Si pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sora ? gigelas gigelas Au fost 3 frati.Fiecare cu casa lor. Unul a murit,iar averea a ramas mostenitorilor acestuia (a avut copii). Recent,a murit si sora,dar aceasta nu are ... (vezi toată discuția)