avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificare metrologica apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificare metrologica apometre

As dori sa stiu daca verificarea metrologica a apometrelor de apartament se face doar la cererea asociatiilor de locatari.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ciolpi , utilizator 14:41, 29 Decembrie 2013
Nu stiu din ce localitate sunteti, noi in cluj tocmai am verificat toate apometrele din bloc cu 18 lei/ap.A fost cea mai ieftina oferta gasita. Am pus afis din timp prin care am anuntat ca in 9 si 10 iulie se executa lucrarile de verificare, si i-am rugat pe toti sa ma sune sau sa ma anunte cand vin la achitarea cheltuielilor in ce zi si ce interval orar pot fi gasiti acasa. In 28 m-am infiintat la firma de apometre si le-am dat programarea pe zile si ore a celor 30 de apartamente. Totul a mers struna. Dimineata au fost date jos apometrele de la 14 apartamente (cam 3-4 ore), au fost duse la verificat, iar dupamasa au fost remontate si sigilate.A doua zi la fel pentru restul de 16 apartamente.
Factura s-a intocmit pe asociatia si s-a achitat din fondul special colectat in acest sens . Fondul a fost colectat anterior executarii verificarii, in trei transe lunare, conform listelor de cheltuieli (cu rubrica speciala cu sumele respective) si cu mentionarea acestor sume distinct pe chitanta.
(16.5 lei cu sigilii de plastic care odata rupte nu se mai pot lega ..sau 15 lei cu sigilii de plumb, dar mai nesigure)

Preturile pe care le-am mentionat includ verificarea in jur de 15 lei si sigiliul 10 lei.

Asociatia poate procura sigilii personalizate si numerotate, sunt foarte bune, ieftine si foarte usor de montat, nu este nevoie de de instalator, este suficient un tabel in care se trece numarul sigiliului, data montarii si semnatura proprietarului in care certifica montarea, firma de la care am achizitionat aceste sigilii cred ca le poate livra si in tara si plata se face cu OP sau la primirea coletului.
[ link extern ] /

In ceea ce priveste verificarea/inlocuirea apometrelor, eu asi opta pentru inlocuirea acestora, pentru ca multe sunt sigur defecte ( nu sunt cele mai performante cele care se gasesc montate in apartamente) si decat sa platiti 15 lei verificarea si sa spuna ca este defect si trebuie inlocuit si sa mai dati 70 pe unu nou, mai bine faceti un efort (si poate este mai mic decat sa platiti doua operatiuni) si luati noi.
Iar ca asociatie este munca mai multa pentru administrator si sa gaseasca proprietarii acasa, dar si sa ii convinga ca atunci cand un apometru este defect sa il schimbe si asta dupa ce au dat banii pentru verificare.
slai a scris:

la expirarea verificarii actuale, trebuie sa faceti o alta verificare.

De unde aflam cand expira verificarea?
Exista o prevedere legala care sa ne spuna la cat timp se fac verificarile apometrelor?

apometre apa rece 5 ani si 4 ani ,calda. Lista obiectelor de inventar supuse ver, metrologice LO-2010 publicata in M.Of 181 / 2010
Exista o problema.
Daca eu imi verific singur apometrele sau le schimb cu unele noi, eu ca proprietar de apartament nu castig nimic.
Adica nu ma scuteste de pierderile care vin pe asociatie.
La mine de exemplu 2 apometre din 6 sunt sub 1 mc de apa consumata pentru ca nu au fost folosite niciodata. fiind o baie de serviciu care era folosita pe post de depozit.

Nu spun ca apometrele or merge 100% corect, dar eu sunt interesat sa fac verificarea lor nu schimbarea. Pentru ca problema mea este legata de consumul exagerat din ultimele luni pe care mi-l pune la plata administratorul, mai ales ca apartamentul este nelocuit.

Pretul de 25 de lei care l-am gasit la o firma, includea sigiliul, verificarea, curatarea si repararea daca era nevoie.

Cat despre montarea sigiliilor... nu stiu cat de corect ar fi. Pentru ca firma respectiva vine monteaza apometrul, si iti pune sigiliu si apoi iti da un preces verbal. Daca eu ma duc la o firma sa verific apometrul si vin il montez si administratorul vine si pune sigiliul dupa 1... 2.. zile sau dupa 5 ore.... ce fac? Daca as fi nesimtit as putea sa folosesc apa 1...2 zile si sa ii mai zic sa vina dupa 5 zile ca sa il las sa intre in casa.

Aceasta solutie am propus-o si eu administratorului. Sa se faca verificarea la toate apartamentele... asociatia sa comande niste sigilii si fiecare proprietar sa isi puna inainte de contor filtru Y pe care asociatia sa il sigileze cu aceste sigilii. Iar sigiliile de la contoare sa fie cele ale firmei care le monteaza. Pentru ca mai des umblii la filtre decat la contoare.

Pentru M. Gradinaru...
Cand ati pus contoarele vi s-au inmanat niste hartii. Pe acele hartii este specificat cat este valabila verificarea. Dupa cum spune sanda65, dupa ce faceti verificarea veti optine o noua valabilitate de 5 ani apa rece si 4 ani apa calda... Dar nu la toti cei care fac verificarea. Am gasit si 4 ani apa rece si 2 apa calda. Banuiesc ca este si in functie de contor. Pentru ca sunt unele cu elemente metalice si unele cu elemente din plastic.

Alte discuții în legătură

Termen schimbare contoare apa Elidor Elidor Buna ziua/seara, Am rugamintea sa-mi oferiti informatii referitoare la schimbarea contoarelor de apa-calda si rece- daca este obligatoriu, dupa cat timp de ... (vezi toată discuția)
Asociatia si apometrele ContSters205948 ContSters205948 MI SA PUS UN ANUNT la scara blocului ca cei care are peste 5 ani apometre sa fie schimbate in caz ca le schimba sint trecuti la pausal ca sunt pierderii cel ... (vezi toată discuția)
Apometre bloc Waters Waters In Asociatia de la blocul in care locuiesc am observat nereguli, am facut cerere la biroul primariei si au fost amendati. De atunci, semnatarii reclamatiei ... (vezi toată discuția)