Buna ziua.
Stiti ca exista programe pe calculator care fac toate aceste calcule pentru asociatii si scot asa numita fisa de apartament.
Doamna elga50 va pot spune ca din ce am vazut la dansa, pana acum, este singura asociatie care ofera cea mai mare transparenta in tot ce inseamna activitatea asociatiei. Pune la dispozitie de la facturi curente pentru utilitati pana la situatia financiara a asociatiei. Ceea ce nu cred ca o fac nici jumatate din asociatii.
Cat despre montatul de apometre...
Eu unu v-as recomanda urmatoarea chestie... inainte de contoar, puneti un robinet dupa care puneti un filtru Y. De ce? Pentru ca acel filtru opreste din impuritati sa intre in contoar si atunci nu o sa mai trebuiasca schimbat. Totodata stiu ca se vor gasi unii si or sa comenteze la ideea asta, ca da... pui robinet inainte de filtru si ce-l opreste atunci pe om sa nu-si improvizeze o instalatie secundara din filtru. Pai... capacele de la filtre au ureche pentru sigiliu. Si se pot sigila si acestea. Iar cand vrea omu sa isi curete filtru ca nu are debit de apa sau ceva, il cheama pe administrator, scoate sigiliu, scoate filtru, il curata, il pune la loc i se pune alt sigiliu. Nu dureaza mai mult de 5 minute si pretu pe un sigiliu. Nu stai in fiecare luna si nici in fiecare an sa il cureti si in plus daca l-ai curata o data pe an la pretu de 0.70/buc... ar veni cam 3.5 lei in 5 ani... in loc de 38 sau cat o fi un contoar nou.
Apoi robinetu montat inainte de filtru nu mai sunteti nevoiti sa opriti toata coloana in caz ca vreti sa faceti verificarea la contoare sau pentru orice alt incident.
Eu unul asa am facut.
Dar nici pana acum nu am reusit sa imi fac verificarea la apometre... pe asociatie o doare fix unde n-o vede soarele... si nu se doreste implicarea unor persoane straine pe motiv ca daca pleaca cu banii.... asa mai bine stam sa ne ... ai nostri.
Este o lege data de PMB care spune ca impartirea pierderilor se face asa:
Art.5. Adunarea Generala va stabili un cuantum pentru plata partilor comune referitor la consumul de apa rece, apa calda menajera si caldura. Cuantumul de plata aferent partilor comune, care revine detinatorilor de apartamente contorizate individual, nu va depasi 10% (zece la suta) din consumul total inregistrat de contoarele instalate in apartamente.
In cazul in care absolut toate apartamentele sunt contorizate, cuantumul pentru partile comune va fi stabilit pe baza diferenta intre consumul inregistrat de contoarele general sau pasante de la imobile sau scari si suma consumurilor inregistrate la fiecare apartament.
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook