avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cadastru- satelit
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cadastru- satelit

Buna ziua
Avem o casa si un teren pt care exista cadastru inca din 1999.
Vecinii vor si ei sa-si faca cadastru, insa nu pot, pe motiv ca un metru din terenul nostru cade pe mijlocul casei lor, conform noilor masuratori din satelit.
Acum vecinii nostri au nevoie de acordul nostru( conventie) cum ca noi suntem de acord cu rectificarea.Intrebare: este in regula sa semnam? Ni se va face un nou cadastru? Costurile cine le suporta? care sunt consecintele? Vom avea mai putin teren? Ni s-a spus ca fizic totul ramane la fel( adica nu trebuie sa mutam gardul), insa virtual pe hartie se va modifica.Este adevarat. Nu as vrea ca peste ceva ani sa vina vecinul si sa0mi arate cadastrul si sa ma oblige sa mut gardul.
Din tot satul doar noi avem cadastru.Nu ar trebui sa se faca modificarile la nivel de intreg satul?
Cadastristul vecinilor mi-a spus că e mult mai ieftin să recunosc în notariat suprapunerea decât să mă dea în judecată vecinii, situație în are ar câștiga pt că, deși nu sunt vinovată eu de erori, eu sunt proprietarul. Abia apoi aș putea să chem la rându-mi în instanță pe cadastristul care mi-a realizat măsurătorile. Vă rog ajutați-mă, căci mă somează să merg mai repede la notar iar eu nu știu ce trebuie să declar acolo pt a nu mă trezi cu cine ltie ce necaz apoi, cu atât mai mult cu cât casa mea e doar la 60cm distanță de gardul care separă proprietățile. Mulțumesc!
nu trebuie să împărtăşiţi sfaturile cadastristului.
Acesta este plătit de vecini şi are tot interesul să fie de partea vecinilor, măsurătorile fiind executate de el.
Dacă aveţi cadastru făcut înaintea vecinului şi toate actele în ordine,aveţi un mare atu în faţa lor.
Este logic, dar atenţie!!!! nu bătut în cuie, faptul că cel care vine ultimul nu se poate aşeza peste tine, decât dacă este ceva nefiresc la mijloc.
Nu vă rămâne decât să contactaţi un avocat (care să se priceapă, nu de pe holuri....) şi puteţi spera că va fi bine.
Spun asta, deoarece şi în această breaslă sunt mulţi care se pricep la tot şi la toate, dar de fapt sunt străini de tot.
Sorry!!!
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2013
CIA Andreea Cristea, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repoziționare terenuri fãrã acordul tuturor vecinilor bojflav bojflav Sunt proprietarul unui teren achiziționat cu contract de vânzare cumpărare la notar din anul 2007. Proprietarii din tarla respectivă au fost ... (vezi toată discuția)
Salut.. am cumpărat în 2018 o proprietate, iar din luna august ... Marianade Marianade Salut.. Am cumpărat în 2018 o proprietate, iar din luna august a acestui an vreau să fac o dezmembrare de teren , dar mă pomenesc cu răspuns la cerere. ... (vezi toată discuția)
Cadastru efectuat gresit Pettria Pettria Buna dimineata, In anul 2013 am intabulat un teren de 1200mp,La măsurătoare a iesit exact ca in acte . Acum cateva zile am aflat ca s a facut actualizarea ... (vezi toată discuția)