avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum se comunicã legal o somaþie emanatã de la un ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cum se comunicã legal o somaþie emanatã de la un executor judecãtoresc?

Bună ziua.
Comunicarea încuviinţării executării se transmite legal şi prin poştă fără confirmare de primire? Nu cumva comunicarea actelor procedurale de executare se face legal în baza " art. 662. Comunicarea actelor de procedură în cadrul executării silite se poate face de executorul judecătoresc fie personal, fie prin intermediul agentului său procedural. Dovada comunicării prin agent procedural are aceeaşi forţă probantă cu dovada comunicării efectuate de către executor însuşi " din vechiul CPC.
În prezent mi se spune că a fost efectuată comunicare prin poştă şi întrucât nu am fost găsit la domicili, executorul face dovada comunicării cu ştampila de la poştă. Este legal?
Vă mulţumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2013
truta_marian, utilizator
Cel mai recent răspuns: eagle_free , utilizator 14:22, 5 Noiembrie 2015
NCPC schimbă puţin datele problemei. Chiar dacă nu a-ţi fost găsit acasă, vi se va afişa pe uşa imobilului înştiinţarea, după care, aveţi un termen de 7 zile în care va trebui să vă prezentaţi la sediul exec. şi să luaţi la cunoştinţă de actele de executare, în acest caz, premergătoare începerii executării silite, fiind îndeplinită procedura legală de citare după scurgerea celor 7 zile. Prin poştă numai cu confirmare de primire.
Totuşi, executorul va merge mai departe cu executarea, dvoastră urmând să contestaţi actele de executare prin Contestaţie la executare. Succes!!!
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
multumesc mult.
cristealiviu a scris:

NCPC schimbă puţin datele problemei. Chiar dacă nu a-ţi fost găsit acasă, vi se va afişa pe uşa imobilului înştiinţarea, după care, aveţi un termen de 7 zile în care va trebui să vă prezentaţi la sediul exec. şi să luaţi la cunoştinţă de actele de executare, în acest caz, premergătoare începerii executării silite, fiind îndeplinită procedura legală de citare după scurgerea celor 7 zile. Prin poştă numai cu confirmare de primire.
Totuşi, executorul va merge mai departe cu executarea, dvoastră urmând să contestaţi actele de executare prin Contestaţie la executare. Succes!!!

Buna ziua. As dori sa stiu si eu care articole din noul cod de procedura civila se aplica executorului in cazul situatiei prezentate mai sus?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necomunicarea adresei de instiintare poprire catre debitor. sanctiuni Irina S. Irina S. Debitorul nu a primit de la executorul judecatoresc adresa de instiintare a popririi. Aceasta comunicare se regaseste totusi la dosarul de executare silita, ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare - termene si comunicare Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua, O sa extrag aici cateva texte de lege asupra carora va rog sa va exprimati opinia. Am rugamintea sa ignorati postarea aparent lunga. Este ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi transmisa o notificare debitorului ? rolex rolex In cadrul unui contract comercial o clauza prevede ca creditorul poate cere unilateral prin notificare inaintata prin executorul judecatoresc ca contractul ... (vezi toată discuția)