ma adresez d-voastra pentru un prieten, care a lucrat la o firma de constructii, el a fost angajat 3 luni de zile (contract pe termen limitat) din noiembrie 2012 - ianuarie 2013, acesta s-a angajat cu gradul 3 de munca pe acte, adica 4 ore pe zi, pentru ca era pensionat, cu toate ca a muncit 8-9 ore (fiind platit normal), si ore suplimentare.
seful nu i-a mai prelungit contractul de munca, si a lucrat din ianuarie 2013 - iunie 2013, la "negru", de sarbatori am avut libere, iar zilele dintre sarbatori i s-au redus din concediu.
ulterior el si-a dat demisia in (iunie 2013) si vrea sa-si ceara banii pe concediu de odihna din urma, are vreo sansa, sau nu?
Nu conteaza durata timpului de munca pentru a i se respecta acest drept - compensarea in bani a CO neefectuat-, chiar daca cuantumul indemnizatiei este mai mic.
Teoretic, beneficiaza de acest drept. Insa, practic, va fi greu de obtinut.
si poate sa mai faca ceva? tinand cont ca suntem in iulie 2007 si el a lucrat din noi 2012 - ian 2013? ma gandesc ca s-a inchis anul, si este cam totul pierdut cum ziceti si d-voastra.
si pentru alea 3 luni de zile cum s-ar calcula concediul?
Calcul concediu
andrei.and
buna seara
imi cer scuze de deranj ma puteti ajuta cu o problema ??? .. cu un calcul pentru concediu ... sa va explic am lucrat SC XXX SRL din data de ... (vezi toată discuția)