avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, drept de proprietate

Buna seara!Concubinul meu a decedat acum un an in urma iar eu am un copil minor care este pe numele lui.El detine o proprietate fiindu-i revenita in urma faptul ca era mezinul familiei intre cei trei frati.Am inteles ca proprietatea ii revine singurului mostenitor acela fiind fiul meu.Fiindca nu s-a locuit in acel imobil,impozitul nu este platit de cativa ani.Unul dintre frati doreste sa plateasca impozitul.El m-a avertizat ca daca plateste acel impozit o sa aiba drepturi depline asupra proprietatii.Este posibil acest lucru?Va rog sa-mi raspundeti urgent!!!
Cel mai recent răspuns: acbin , utilizator 20:57, 15 Iulie 2013
Faptul ca era mezinul familiei nu II da drept de proprietate pe acel imobil. Trebuie sa existe un certificat de mostenitor care atesta acest lucru sau un alt act. Daca nu trebuie dezbatuta succeiunea dupa parintii concubinului si dupa dansul.
deja are acte de proprietate acolo.Paritii i-au facut inainte de a deceda.El este mostenitor(proprietar).In acest caz?
Daca exista acte de proprietate pe numele concubinului dvs, mergeti la un notar de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu si dezbateti succesiunea. Notarul va face demersurile necesare pt a dsemna un curator, in persoana dvs , pentru a l reprezenta la succesiunea tatalui.
Faptul ca fratele plateste impozit nu l face proprietar si oricum nu are vocatie succesorala la mostenirea fratelui decedat, fiind inlaturat de fiul acestuia, adica copilul dvs.
Va multumesc mult pentru raspuns.O sa merg la notar.Multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire pt fratii decedatului sau pt fosta concubina foxy.yvett@yahoo.com foxy.yvett@yahoo.com Unchiul meu a decedat,fiul sau a decedat.Acest unic copil a rezultat dintr-o relatie de concubinaj,dar apoi s-au despartit si copilul a fost crescut de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct msavu msavu mama mea a stat in concubinaj cu un barbat .el i-a vandut ei apartamentul sau printr-un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager .Dupa 10 ani mama a ... (vezi toată discuția)
Informatii renuntare la mostenire Nevermind Nevermind Buna ziua, Rog suport in urmatoarea situatie. O familie compusa din 2 bunici (sot/sotie), mama (fica bunicilor) si fiul mamei (nepotul). - Bunicii nu au ... (vezi toată discuția)