traiesc in concubinaj cu un barbat de 4 ani si jumatate si avem impreuna o fetita de 5 luni.stateam in bucuresti fara acte sau viza de flotant,noi fiind din tr amandoi,dar orase diferite,iar eu de 2 saptamani am venit in orasul meu natal pentru a-mi schimba buletinul si a-mi vizita parintii impreuna cu fetita si avand acordul 'sotului'.relatia noastra a luat sfarsit acum cateva zile,din senin,'sotul'meu avand ceva probleme cu bautura.problema mea este ca ma ameninta ca va veni sa imi ia copilul cu forta,amenintandu-ma prin msj si la tel si imi cere test de paternitate desi fata este recunoscuta legal de el si mentionez ca in actele necesare pt certificatul de nastere este trecuta adresa lui din buletin.ce pot face pentru a ma apara de el si a-mi obtine legal fetita?va rog!!!!
promovati proces pentru stabilirea domiciliului copilului la dvs si custodie. consultati un avocat. instanta competenta este cea unde locuieste in fapt tatal copilului
DAR CUM EL NU ESTE DE ACORD SI MA AMENINTA CA VINE SI O IA CU FORTA,AM CUM SA MA APAR daca cer ordin de restrictie pana la judecata,ca dovada folosind doar mesajele de pe telefon?
Se poate face si o plangere penala pentru infractiunea de amenintare insa nu stiu cat succes ar avea.
In mod normal ar trebui sa aveti angajat avocat daca vreati sa ii estompati elanul.
Trebuie procedat intr-un fel din care sa rezulte ca va aparati bine.
Daca nu veti face nimic va prinde curaj.
Nu sunt ferm convins ca ar veni sa va ia copilul dar paza buna trece primejdia rea...
Puteti cere si pe calea ordonantei presedintiale ca domiciliul fetei sa se stabileasca la dvs provizoriu pana va judecati dvs pt autotitatea parinteasca, domiciliu copil , pensie de intretinere.
Nu stati ca pierdeti timp, luati legatura cu un avocat sa va redacteze cererile.
Ce este de făcut?
Alina i
Buna seara, am o fetița in vârsta de 6 luni, tatăl când a aflat ca sunt însărcinată a dispărut, a apărut in ultima luna de sarcina, pentru început cu ... (vezi toată discuția)