avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CUSTODIA EXCLUSIVA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CUSTODIA EXCLUSIVA

custodia comuna
Mesaj Buna seara! Ma numesc KASONI ZSOLT, si am divortat anul trecut. Cei doi copii rezultati din casatorie, sunt in grija mea, la domiciliul meu.In urma divortului s-a stabilit custodia comuna,dar fosta sotie, nu a cerut progr de vizita,nu-i viziteaza,nu se implica sub nici o forma la intretinerea si educarea copiilor,desi in sarcina ei revine si plata pensiei de intretinere pe care nu o plateste.Ce trebuie sa fac ca sa obtin cat mai rapid posibil custodia exclusiva ? Mai are sens sa o acuz si a doua oara de abandon? Ptr ca prima data cand am facut-o, anul trecut, politistul care a facut cercetarile, care de fapt este o cunostinta de-a ei, a scos-o basma curata, si a propus N.U.P.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Puteti incerca. Exista sanse sa si reusiti, insa sa stiti ca nu va aduce cine stie ce beneficii. Atata doar ca hotarati singur cand si unde plecati in strainatate, cam la asta se reduce, in rest oricum nu-i pasa, deci nu va deranjeaza prea mult.
Mai faceti o plangere pt abandon, iar daca munceste si tot NUP ii da, depuneti plangere impotriva rezolutiei in termen de 20 de zile de la comunicare.
Imi pare rau pentru copii, ce varste au ?
Copiii au 11 ani cel mare, iar cel mic 8 ani jumate.
as dori sa va intreb urmatorul lucru: In cazul in care se va dispune inceperea urmaririi penale,la plangerea pe care urmeaza sa o depun,ea nu are posibilitatea sa achite suma restanta de 4370 de lei reprezentand Pensia de intretinere.Pot sa-i cer sa renunte printr-un inscris dat in fata unui notar ,la Custodia comuna?Are vreo valabilitate legala un astfel de inscris in instanta in cazul unui proces? Ma poate acuza de santaj? Ma gandeam sa-i propun sa dea in scris acest lucru in cazul in care nu-si permite sa achite suma datorata si totodata sa-i aduc la cunostinta ca in cazul unui refuz din partea ei ,nu-mi retrag acuzatiile.Repet: Daca ii cer asa ceva, ma poate acuza de santaj? Rog raspuns!!!
kasonizsolt a scris:

Copiii au 11 ani cel mare, iar cel mic 8 ani jumate.

Minorii pot fi ascultati de instanta dar tot nu cred ca va va fi de ajutor...

Referitor la intrebarea cu santajul puteti incerca sa mergeti la mediator.
Aveti dreptul amandoi de a fi asistati de avocati in fata mediatorului.
Daca vine si ea insotita de avocat pot avea loc discutii constructive.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu ma indoiesc ca veti obtine custodia exclusiva, avand in vedere ca sunteti tatal copiilor, nu mama acestora.
Si ca mama v-ar fi greu sa obtineti custodia exclusiva a copiilor.
Dumneavoastra in loc sa fiti bucuros ca mama copiilor dumneavoastra nu va deranjeaza in exercitarea drepturilor parintesti intentionati sa iesiti din aceasta situatie confortabila.

Alte discuții în legătură

Despagubiri divort / parat plecat din tara - domiciliu necunoscut laura13 laura13 Buna ziua, Ma aflu intr-o situatoe mai delicata. Sunt despartita de sotul meu, in fapt, din iulie 2007. Motivul a fost ca trebuia sa intretin singura familia ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna daca parintele nerezident si-a schimbat domiciliul in germania? dia_dia45 dia_dia45 buna ziua. in 2009 mi s-au incredintat cei 2 minori spre crestere si educare eu avand custodie unica iar tatal obligat la plata pensiei de intretinere o ... (vezi toată discuția)