avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Platesc asigurarea medicala si casa de sanatate imi ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Platesc asigurarea medicala si casa de sanatate imi refuza inscrierea

Am si eu o problema legata de asigurarea medicala. Am depus actele aferente inscrierii la o casa de sanatate si cand am venit sa ma interesez de ce nu apar ca si asigurat in SIUI, mi s-a raspus la o cu totul alta solicitare si anume ca nu mi se elibereaza adeverinta de asigurat pentru ca nu sunt inscris la ei. Pai eu tocmai asta cerusem. Am cercetat din aproape ihn aproape si s-a ajuns la concluzia ca functionarul care a luat dosarul, l-a asezat pentru adeverinte, nu pentru inscrieri. M-am adresat sefilor lui si nu au vrut sa ma ajute, ba au venit cu alte explicatii decat cele scrise ca sa ma convinga ca eu nu am voie sa-mi aleg casa de sanatate pe care o doresc. In prezent eu platesc asigurarea si figurez ca neasigurat, iar sefa functionarilor care au gresit, a spus ca nu e nici un fel de problema daca platesc si nu beneficiez de nimic, incalcandu-se dreptul meu de asigurat.
Caror institutii trebuie sa ma adresez? Si la cine ii pot reclama pe functionarii care au vorbit golaneste si care nu au rezolvat ceea ce le-am cerut? Aici ma refer la faptul ca vreau sa-i reclam in alte parti, in afara de seful lor.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:21, 16 Iulie 2013
Va puteti adresa Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) pe e-mail la: [ link extern ]
M-am adresat deja la CNAS si mi-au spus sa rezolv cu casa respectiva, deoarece problema acolo e si ei imi incalca drepturile. Iar acolo nu am cu cine ma intelege. Spuneti-mi ce lege se incalca atunci cand o institutie greseste in felul acesta si cand ingradeste drepturile pacientului?
Faceti o adresa scrisa catre CJAS si daca primiti si in scris refuzul atunci cred ca ar trebui sa va adresati instanteti de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta alinpic alinpic Buna ziua, care este legea/ordonanta unde se precizeaza ca din septembrie a.c. nu se mai elibereaza adeverinte de la cnas pentru pers care apar deja in baza ... (vezi toată discuția)
Cnas neasigurată Cosminaelena22 Cosminaelena22 Buna ziua ,am 3 luni de când sunt angajata și știu foarte bine că șeful meu îmi plătește taxele deci la cnas par neasigurată ,puteți să îmi ... (vezi toată discuția)
Coasigurati Mazu85 Mazu85 Buna ziua! Am depus la serviciul financiar al institutiei unde lucrez dosarul cu documentele necesare deducerii de impozit si dobândirii calității de ... (vezi toată discuția)