avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Renuntare la denumirea de asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Renuntare la denumirea de asociat unic

Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu o intrebare daca este posibil.
Am infiintat o firma acum cativa ani in contul careia desfasor o activitate. Sunt asociat unic. Vreau sa numesc o alta persoana asociat unic si sa ies din aceasta afacere. este posibil acest lucru? Care ar fi procedurile ce trebuiesc urmate?
pe aceasta firma sunt si angajata cu 2h/zi si 200 de lei salariul. Am dreptul la somaj in conditiile astea?
Multumesc si sper ca poate cineva sa ma invete ce sa fac.
Cel mai recent răspuns: ContSters277422 , utilizator 12:21, 16 Iulie 2013
Buna ziua!
O modalitate ar fi sa cesionati partile sociale ale societatii catre alta persoana, care astfel va deveni asociat unic.
Problema e ca firma are cateva datorii la stat. Pentru ca nu a functionat. a mers numai in pierdere, cateva luni nu a mai fost platit nimic catre stat. e vb de o afacere de scara f mica, tip chiosc de cartier...fara angajati in afara de mine, si administratorul societatii. In caz ca vreau sa declar faliment pentru aceasta societate micuta ce trebuie sa fac? va rog sa ma ajutati.
Cunoasteti care este suma pe care societatea o datoreaza bugetului general consolidat al statului, la aceasta data, inclusiv cu accesoriile aferente ( dobanzi si penalitati ) ?
Trebuie sa ajung astazi la administratie si sa aflu concret suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falimentare firma fara datorii bogdan_aco bogdan_aco Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in situatia urmatoare. Sunt unic asociat la un SRL fara datorii la stat sau la alte societati comerciale. ... (vezi toată discuția)
Angajat unic societate in faliment chilipepper chilipepper Buna ziua, Am o nelamurire si sper ca cineva de aici ma poate ajuta. Firma la care lucrez a intrat in decembrie anul trecut in faliment iar eu am ramas unic ... (vezi toată discuția)
Faliment firma elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce posibilitati am sa imi inchid firma in conditiile in care nu ii pot suspenda activitatea datorita datoriilor la stat. Va ... (vezi toată discuția)