avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator SRL platitor de impozit pe venit, poate ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator SRL platitor de impozit pe venit, poate lucra fara contract de munca?

Buna ziua,

Detin un SRL in asociere cu sotia si dupa 8 luni in care sotia a fost si Administrator si angajat, am preluat eu functia de administrator, iar sotia a demisionat din ambele functii, la momentul acesta ne mai avand niciun angajat. Din februarie suntem platitori de impozit pe venit, cf noilor reglementari si am avut activitate foarte restransa de comert in relatie cu persoane juridice. Activitatea este momentan atat de restransa incat nu justifica un salariu.
In prezent incerc sa dezvolt o noua activitate - de servicii pe baza de contract de comision - fara insa a ma angaja. Doresc sa stiu daca legea permite acest lucru?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: robert273 , utilizator 14:26, 28 Septembrie 2014
Va multumesc inca o data.
amen a scris:

Administratorul unei societati poate lucra fara contract de munca. Remuneratia se numeste indemnizatie de administrator. Asupra acestei indemnizatii a administratorului se datoreaza urmatoarele:
1. contributia la sistemul asigurarilor de stat (Legea 263/2010)
2. contributia la sistemul asigurarilor sociale de sanatate individuala si cea datorata de angajator.
3. contributia pentru concedii si indemnizatii.

Nu se retine contributia la somaj si contributia pentru accidente si boli profesionale.

Parerea mea sincera este ca va complicati. Mai bine va incadrati cu o functie in societate part time 30 de minute pe zi. Acolo puteti aplica bonusuri si prime in functie de incasarile societatii.

Imi poti explica cat se platesc indemnizarile? ..de ex pentru un salariu 1000 ron.
Pentru bonusuri si prime aplicate, ce taxe se platesc in plus?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am mai multe locuri de munca primesc indemnizatie de 85% din toate veniturile salariale? FELICSMED FELICSMED Buna ziua, Eu sunt un tanar foarte activ, am doua locuri de munca full time. Intrebarea mea este: - in cazul in care iau eu concediu paternal voi primi 85% ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ingrijire copil contaama contaama Buna ziua, Ma puteti ajuta cu o informatie: am o salariata incadrata cu timp partial de 2 ore/zi, cu functia de baza la societate, fara sa mai beneficieze ... (vezi toată discuția)