avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare activitate

buna ziua, Pentru incetarea contractului de munca e nevoie de cerere scrisa si semnata personal,nu se poate trimite aceasta cerere printr-un e_mail,pt ca oricum se semneaza(ex:Cu stima,X-ulescu)? As dori sa pot trimite aceasta cerere prin mail deoarece nu sunt in tara ca sa pot merge personal si nici firma la care am avut contract nu si-a respectat obligatiile fata de mine.(nu mi-am primit salariul din luna februarie,acesta fiind si motivul pt care nu am mai putut sa lucrez la ei).In caz ca nu ma prezint personal ce se intampla?Nu se face lichidarea automat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:26, 17 Iulie 2013
o puteti transmite prin e-mail, insa va trebui sa fie semnata (semnatura electronica sau olografa, iar in acest caz cererea va fi scanata).
Daca nu va prezentati la serviciu pentru absente nemotivate puteti fi sanctionata disciplinar si concediata.
Din februarie ar fi trebuit sa va inceteze disciplinar CIM.
Daca nu vi s-au achitat la data prev in CIM, drepturile salariale aferente lunii februarie, puteti demisiona fara preaviz conf art 81 alin 8 CM.
Recuperarea drepturilor salariale se poate face printr-o actiune in instanta, la Tribunal, sectia Litigii de munca, intr-un termen de 3 ani de la nasterea dreptului la actiune. Sarcina probei ii revine angajatorului.
@ alejandra

Nu se poate transmite o cerere de incetarea c.i.m. prin mail decat daca este insotita de o semnatura electronica.
Semnătura unui înscris face deplină credință, până la proba contrară, despre existența consimțământului părții care l-a semnat cu privire la conținutul acestuia.

Puteti trimite solicitarea prin posta cu confirmare de primire.
din februarie nu am mai primit salariul ,dar eu am lucrat pana in luna mai inclusiv.sa inteleg ca in acest caz nu e nevoie de nici o cerere pt incetarea activitatii?
Nu puteti inceta un CIM fara o cerere de incetare a CIM, sau o notificare scrisa (demisie) a angajatorului privind desfacerea CIM.
Deoarece nu vi s-au achitat salariile, puteti demisiona fara a fi nevoie de preaviz, conf art 81 alin 8 CM.
C.i.m. poate inceta si fara o solicitare din partea salariatului . Daca este vorba despre demisie, atunci raportul de munca poate inceta numai in baza unei solicitari din partea nagjatului.

Alte discuții în legătură

Procedura demisie raulmotica raulmotica Buna ziua As dori un ajutor din partea dvs. la urmatorele trei aspecte: 1) care este cea mai optima procedura pentru demisia din functie intr-o firma ... (vezi toată discuția)
Incetare cim conf. art. 31 alin. (3) cioc natalia cioc natalia Buna seara, Am un salariat care lipseste nemotivat de la locul de munca. Acesta este inca in perioada de proba. Pot sa-i inchid contractul de munca conf. ... (vezi toată discuția)
Instiintare preaviz Oliviu22 Oliviu22 Dupa ce m-am intors inainte de termenul dorit de angajator dintr-o delegatie in afara tarii, acesta \"m-a rugat\" sa demisionez. Am acceptat sa demisionez cu ... (vezi toată discuția)