avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare activitate

buna ziua, Pentru incetarea contractului de munca e nevoie de cerere scrisa si semnata personal,nu se poate trimite aceasta cerere printr-un e_mail,pt ca oricum se semneaza(ex:Cu stima,X-ulescu)? As dori sa pot trimite aceasta cerere prin mail deoarece nu sunt in tara ca sa pot merge personal si nici firma la care am avut contract nu si-a respectat obligatiile fata de mine.(nu mi-am primit salariul din luna februarie,acesta fiind si motivul pt care nu am mai putut sa lucrez la ei).In caz ca nu ma prezint personal ce se intampla?Nu se face lichidarea automat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:26, 17 Iulie 2013
@freeelis
Iar nu cititi mesajul postat. Am zis : "Nu puteti inceta un CIM fara o cerere de incetare a CIM, sau o notificare scrisa (demisie) a angajatorului privind desfacerea CIM".

Un angajat nu isi poate inceta CIM decat printr-o cerere cu aprobata de angajator(acord parti) sau o notificare scrisa (demisie ori notificare in perioada de proba). E vorba de initiativa salariatului la incetarea CIM.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
Florin Cioca, Consilier juridic
Am citit destul de bine mesajul dvs si stiu foarte bine ce am spus.
Un c.i.m. poate inceta si fara a avea o astfel de solicitare din partea angajutului. Vedeti art.56 , art.61 , art.65 , art.66 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura demisie raulmotica raulmotica Buna ziua As dori un ajutor din partea dvs. la urmatorele trei aspecte: 1) care este cea mai optima procedura pentru demisia din functie intr-o firma ... (vezi toată discuția)
Incetare cim conf. art. 31 alin. (3) cioc natalia cioc natalia Buna seara, Am un salariat care lipseste nemotivat de la locul de munca. Acesta este inca in perioada de proba. Pot sa-i inchid contractul de munca conf. ... (vezi toată discuția)
Instiintare preaviz Oliviu22 Oliviu22 Dupa ce m-am intors inainte de termenul dorit de angajator dintr-o delegatie in afara tarii, acesta \"m-a rugat\" sa demisionez. Am acceptat sa demisionez cu ... (vezi toată discuția)