avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

este posibil ca la un contract pe durata determinate de 3 luni,sa mi se dea 15 zile de concediu fara plata obligatoriu :inainte de expirarea contractului
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:49, 18 Iulie 2013
Posibil este, dar asta nu inseamna ca este si legal. Concediul fara plata se acorda la cererea salariatului.
Angajatorul nu are voie sa impuna CFP, nu este legal acest lucru, cu atat mai mult in mediul privat. Daca nu are bani, solutia este simpla: desfintarea posturilor pe motive economice, iar atunci nu se va mai pune problema ca trebuie sa plateasca un salariat. Insa nu ii poate impune salariatului sa intre in CFP.

Exista situatii in care CFP este posibil la initiativa angajatorului. Aceste situatii trebuie sa fe prevazute in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
petrescuion a scris:

este posibil ca la un contract pe durata determinate de 3 luni,sa mi se dea 15 zile de concediu fara plata obligatoriu :inainte de expirarea contractului


Nu este posibil sa fiti trimis in CFP fara ca dvs sa solicitati acest concediu. Nu exista legislatie in acest sens, iar angajatorul nu isi poate face propria legislatie, acordandu-si drepturi arbitrare prin CCM sau RI.
Pentru alte argumente cititi si acest topic: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul fara plata valentin24 valentin24 pe motivul ca nu avem de lucru,ne-a fost sugestionat sa ne luam concediul de odihna prin rotatie, fiecare dintre noi cateva zile, max o saptamana. cand am ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata valcris valcris Buna ziua. Conform Codului Muncii, angajatii au dreptul de a solicita concediu fara plata. La cate zile de concediu fara plata au dreptul salariatii si ce se ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata dragos79 dragos79 exista in lege prevazut ca nu ai voie sa ceri concediu fara plata decat dupa terminarea concediului de odihna? multumesc (vezi toată discuția)