avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Motivație cerere în anulare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Motivație cerere în anulare

Am formulat o cerere de emitere a unei ordonanțe, dar nu am plătit taxa de timbru. În încheiere, instanța s-a pronunțat cum era de așteptat:

"Respinge cererea creditoarei în contradictoriu cu debitorul pentru emitere ordonanţă de plată, ca inadmisibilă. Cu drept de a formula cerere în anulare în termen de 10 zile de la comunicare."

Am vreo șansă în motivarea unei cereri în anulare? Pot plăti atunci și taxa de timbru neplătită în prima instanță? Sau cauza e pierdută?
Cel mai recent răspuns: MGLC , utilizator 21:46, 17 Iulie 2013
nu aveti sanse , formulati o noua cerere fara a omite de aceasta data sa timbrati corespunzator.
Da, am formulat o cerere identică, și instanța a ridicat din oficiu excepția supremației lucrului judecat în a doua cauză... Se pare că am pierdut șansa de a prezenta probele în fața instanței, ceea ce e frustrant.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
MGLC, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excepția autoritãții lucrului judecat invocatã de instanþã în al doilea dosar, dupã ce prima cerere a fost respinsã ca inadmisibilã MGLC MGLC Bună ziua, În aprilie 2013 am chemat în judecată Debitorul pentru plata unor rate restante la un împrumut. Nu am specificat obiectul, iar cererea a ... (vezi toată discuția)
Somatie plata cata06 cata06 buna ziua am fost dat in judecata pentru neplata unor facturi de servicii(gunoi)emise in 2009-2010 in valoare de 42 ron la care mi-au adaugat penalitati de 35 ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca -somatie de plata asanacheromel asanacheromel Intr-un dosar cu obiect somatie de plata s-a dat urmatoarea hotarare : \\"Respinge cererea formulata de reclamanta C.L. in contradictoriu cu parata ... (vezi toată discuția)