avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract de munca

daca mi-am dat demisia,nu trebuie sa primesc ofoaie de lichidare?eu trebuie sa solicit aceasta sau angajatorul trebuie sa ma instiinteze?mentionez ca am intrerupt relatiile de munca pe 03.04.2013,dupa perioada de preaviz.alt aspect ar fi ca banii cuveniti pe concediul de odihna pe anul trecut si pe anul in curs au fost cei trecuti in cotractul de munca(850 ron)si nu cei conform intelegerii(1500ron).acelasi lucru s-a intamplat cu banii pentru 10 zile de concediu medical.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:06, 17 Iulie 2013
Fisa de lichidare nu este obligatorie. Nici un act normativ nu prevede aceasta obligativitate. Doar daca ati fost angajat in functia de gestionar: art.6 din Legea 22/1969.
Conform legii, salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca pentru plata acestuia .. asadar , daca la data respectiva, cand vi s-au achitat celelalte drepturi banesti nu ati primit si aceste compensari, atunci aveti posibilitatea sa sesizati ITM-ul sau sa promovati o actiune in instanta!
Banii platiti la negru nu aveti cum sa-i recuperati nici cu ajutorul ITM-ului si nici cu ajutorul instantei de judecata , decat foarte greu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva si plati compensatorii geco geco Care este momentul in care se acorda toate drepturile banesti cuvenite, inclusiv platile compensatorii, conform CCM?Exista vreun termen legat de data primirii ... (vezi toată discuția)
Lichidare la zi marthal marthal lucrez in domeniul constructiilor, de 4 luni nu ne-am mai primit banii, ce ar trebui sa specific in notificarea mea de incetare a CIM pentru a primii acesti ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre co efectuat si neefectuat ilia2007 ilia2007 Buna ziua! problema mea este urmatoarea:am fost angajata la o firma particulara 1 an- iulie 2007- iulie 2008, avand un sal. minimin de 880 lei si nemajorat din ... (vezi toată discuția)