avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lichidare la zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lichidare la zi

lucrez in domeniul constructiilor, de 4 luni nu ne-am mai primit banii, ce ar trebui sa specific in notificarea mea de incetare a CIM pentru a primii acesti bani in momentul in care plec?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:35, 5 Iunie 2009
Sa solicitati si plata tuturor drepturilor salariale cuvenite la zi si sa vi se intocmesca fisa de lichidare(daca stie angajatorul)!
Solicitati expres achitarea tuturor drepturilor salariale restante, pentru perioada lucrata, inclusiv a compensarii in bani a concediului de odihna neefectuat ( dsaca e cazul), pentru ca in caz contrar angajatorul poate fi actionat in judecata pentru a-si indeplini aceasta obligatie, caz in care va suporta si costurile litigiului si ale executarii silite.
1. Din ce spuneti dvs., banuiesc ca este vorba de o demisie.
2. Indiferent cum inceteaza un CIM, la data lichidarii angajatorul trebuie sa achite toate drepturile banesti cuvenite, fara a mai fi nevoie de cerere speciala pentru fiecare drept in parte.
3. Procedati cum v-au spus colegii mei si daca nu se rezolva singura solutie este sa dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul unde domiciliati sau aveti resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe judiciare.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidarea drepturilor salariale mariana1956h mariana1956h Dupa cum prevede Codul Muncii, in cazul in care un salariat se pensioneaza(cazul meu e pensionare pe caz de boala), cand se face lichidarea drepturilor ... (vezi toată discuția)
Demisie in baza art 55b (acordul partilor). Tuca Doina Tuca Doina Buna ziua! Lucrez la o firma de constructii ca secretara din data de 11.11.2008 si in data de 01.06.2009 mi-am dat demisia in baza literei 55b si mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale ionutd ionutd Buna ziua. Am avut contract pe perioada determinata si s-a incheiat acum cateva zile. Pe timpul contractului am avut avans pe 20 si lichidare pe 15 ale lunii ... (vezi toată discuția)