avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Balcon la parter construit fara aprobare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Balcon la parter construit fara aprobare

Buna ziua,

Am si eu o problema, destul de grava.
Sunt in proces de a achizitiona un apartament 2 camere la parterul unui bloc. Initial proprietarul a spus ca are autorizatie pentru balcon ca nu este nici un fel de problema, si ca nu avea actele inca scoase cu cadastru.
Din naivitate, a fost crezut, insa acum s-a dovedit ca balconul nu are autorizatie (prin el trecand si teava de gaze a blocului-aceasta fiind mascata).
Cum as mai putea sa procedez- precontractul este semnat deja.
Se poate obtine dupa autorizatie, si evident mutat traseul tevii?

o zi buna!
Cel mai recent răspuns: ABIS Engineering SRL , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 00:30, 25 Iulie 2013
Solicitati actualului proprietar sa intre in legalitate, sa obtina avizele si aprobarile necesare construirii balconului in baza unui proiect s.a.m.d. Apoi cumparati apartamentul cu acte in regula, inclusiv pentru balcon. Balconul, in final trebuie sa apara in schita cadastrala si in contractul de vanzare-cumparare.
buna ziua,

Multumesc pentru raspuns, problema este ca i-am cerut acest lucru, si a spus ca poate sa il darame daca nu are acte. Iar avansul este dat deja, va dati seama ca nu cred ca o sa fie de acord sa il inapoieze.

Eu, ca propietar nou, as putea sa obtin acest aviz?
Un precontract nu se poate face pentru un imobil/parte de imobil detinut(a) ilegal.

Daca promitentul vanzator s-a angajat in mod legal sa vanda un bun imobil atunci inseamna ca el a declarat ca il detine legal, deci actul nu se refera decat la ceea ce el stapaneste in mod legal.

Daca in antecontract scrie ceva despre acel balcon atunci probabil ca puteti anula antecontractul (cereti si opinia unui notar si a unui avocat pentru a fi 100% sigur).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teava gaz Robinho81 Robinho81 Buna ziua. Nu stiu daca este locul potrivit unde ma pot adresa . Teava de gaz de 2 toli care alimenteaza tot blocul intra prin apartamentul meu ( la parter ) ... (vezi toată discuția)
Teava gaze Mariana238 Mariana238 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema majora si va rog sa ma ajutati cu un raspuns/sfat. Am cumparat un apartament in Bucuresti in 1986 care avea deja ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare danmarianpopescu danmarianpopescu De curand am facut un antecontract de vanzare cumparare pentru o garsoniera la parterul unui bloc. Doresc sa cumpar aceea garsoniera pentru ca are balcon. La ... (vezi toată discuția)