avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Titular credit decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Titular credit decedat

Daca titularul unui credit a decedat, iar creditul nu are asigurare de viata si nici giranti, ipoteci, garantii etc atunci ce se va intampla cu acel credit? Este venoita familia sa-l achite?
Cel mai recent răspuns: OvidiuDanut , utilizator 13:13, 17 Iulie 2013
Daca exista mostenitori, care mostenesc bunuri ale defunctului, preiau si creditul, in limita valorii bunurilor mostenite.

Altfel spus, daca se mostenesc bunuri in valoare de 10 lei, atat preiau si mostenitorii,tot 10 lei din credit, pentru ca odata cu activele, se mostenesc si pasivele.

Daca nu se mostenesc bunuri, succesiunea va fi inchisa, ca lipsita de obiect. Nu se mostenesc datoriile.
daca nu accepta mostenirea sub beneficiu de inventar.
Nu mai exista acceptarea mostenirii sub beneficiul de inventar, acum avem doar acceptarea mostenirii. Acum, beneficiul de inventar se face automat, de catre notar. practic, din active, se scad pasivele si doar ce ramane vor primi mostenitorii.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator
betmeniul a scris:

Daca titularul unui credit a decedat, iar creditul nu are asigurare de viata si nici giranti, ipoteci, garantii etc atunci ce se va intampla cu acel credit? Este venoita familia sa-l achite?


Doar membrii de familie care au acceptat succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa in gestiune marinarul marinarul am un frate care s-a sinucis..a avut lipsa in gestiune..vreau sa stiu cine plateste lipsa din gestiune?? (vezi toată discuția)
Obligatiile mostenitorului ContSters219511 ContSters219511 Buna, Deoarece am primit o multime de raspunsuri contradictorii legate de speta de mai jos, ma adresez d-vs cu o speta si o intrebare. Speta: Un fiu unic a ... (vezi toată discuția)
Credit restant al sot decedat alina_25 alina_25 Sotul unei cunostiinte luat un credit in 2010 de la o banca de 14,000 euro pe care ulterior nu la mai putut achita fiind un credit fara garantii si ... (vezi toată discuția)