avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme certificat fiscal!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme certificat fiscal!

Buna ziua!Am achizitionat de curand un autoturisn SH din alt judet de la intermediar ce nu este trecut in cartea masinii.Fiind incantat de masina, pret si toate cele, a ramas sa imi trimita certificatul fiscal peste cateva zile prin curierat rapid pentru a putea inmatricula autoturismul.Ma amana de 2 zile cu certificatul, ca nu este in oras, ca trebuie sa ajunga sa vorbeasca cu proprietarul sa scoata certificatul etc.Este prima masina achizitionata si sunt unpic nelinistit din aceasta cauza.Exista vreo posibilitate de a obtine eu fiscalul la ANAF?Sau ce as putea face pentru a inscrie masina cat mai repede pe numele meu fara a mai astepta dupa primul proprietar?Din cate am inteles, pot circula cu masina 30 de zile in baza contractului VC.Va multumesc mult pentru indrumari!
Cel mai recent răspuns: Otiliamonica1976 , utilizator 14:42, 17 Iulie 2013
Certificatul fiscal nu se poate scoate decat de proprietar sau o terta persoana in baza unei procuri date de proprietar.
Dar, ma intreb cine v-a intocmit contractul de vanzare-cumparare?
Intreb, deoarece firmele specializate in intocmirea unor astfel de contracte, nu le incheie fara certificatul fiscal.
Este posibil ca proprietarul sa nu poata vinde autoturismul pentru ca nu si-a achitat impozitul auto si atunci nu va obtine certificatul fiscal decat dupa achitarea acestuia.
Din pacate, fara certificat fiscal nu puteti inmatricula masina pe numele dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
Otiliamonica1976, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina sh fara fiscal ContSters340956 ContSters340956 Buna, am achizionat o masina sh fara sa primesc fiscalul (stiu acum ce inseamna asta, proasta decizie), urmand sa mearga curand proprietarul la primarie sa ... (vezi toată discuția)
Înmatriculare mașina Iosefin Iosefin Am cumpărat de la un intermediar o mașina, la 1 săptămâna am pierdut cartea, am dat de proprietar după adresa de pe talon, i-am cerut fiscal sa o ... (vezi toată discuția)
Serie de vanzari auto nedeclarate la finante, inmatriculare masina matheszabi matheszabi Este vorba despre un autoturism - la jumatate de pret, aprox. Talonul e pe numele de PPIS. - cred ca a uitat sa puna in talon \"instrainat catre...\" Este ... (vezi toată discuția)