avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutorul de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutorul de somaj

se poate obtine ajutorul de somaj daca se desfiinteaza un punct de lucru(totodata si postul )
,dar functioneaza alte puncte de lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 17 Iulie 2013
Art.74 are relevanta numai in situatia concedierilor colective, pentru concedierile individuale nu exista text de lege aplicabil, asa cum am spus anterior in mesajul meu.

Practica judiciara a statuat ca, nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post (C.A. Suceava, Sect. Confl.de munca si asig .soc., Decizia nr.. 865/16 iunie 2009 )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ALINACARSTEA ALINACARSTEA buna ziua. un angajator cu ce art poate baga un angajat in somaj, dar sa mai poată face in continuare angajari. de ex. peste o luna. va multumesc (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj misu183 misu183 Buna ziua! Vreau sa stiu daca: a) prin demisie se pierde dreptul la somaj b) cu ce litere se poate desface contractul de munca din initiativa angajatorului ... (vezi toată discuția)
Beneficiere somaj ContSters31759 ContSters31759 Va rog sa-mi spuneti cu ce articole as putea sa inchid contractul unui angajat, astfel incat sa poata beneficia de somaj! Multumesc mult!! (vezi toată discuția)