avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de valoare redusa (OG 80/2013)
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de valoare redusa (OG 80/2013)

am vazut ca sa schimbat taxa de timbru pt debitele ce depasesc 2000 ron sa facut 200 de la 150 ron. ideea este ca in lege nu am vazut nimic de timbrul judiciar...stie cineva ce valoare ar trebui sa aiba?si a doua chestiune ar fi daca as putea sa introduc cererea in instanta fara sa timbrez(primesc termen?) Am inteles de la o prietena avocat ca mai nou nu ar mai da termen... anuland-o imediat ca netimbrata...
CE sfaturi imi dati? as aprecia foarte mult sfatul unei persoane care a introdus astfel de cereri in instanta! VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 07:01, 18 Iulie 2013
La data intrarii in vigoare a O.G. nr. 80/2013 Ordonanta Guvernului nr. 32/1995 privind timbrul judiciar a fost abrogata.
Timbrul judiciar nu se mai aplica
as putea sa le introduc fara tjt? credeti ca mi le anuleaza? am cateva cereri si ma gandeam ca in felul asta as speria putin debitorii facandu-i sa mai plateasca. sunt interesat daca primesc termen sau nu ca altfel o sa le timbrez... MULTUMESC!
Cererea nu se anulează automat.
Pentru îndeplinirea tuturor condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească cererea, conform art. 194 - 197 NCPC (inclusiv timbrajul) veți fi notificat în scris de către instanță și veți avea un termen de 10 zile pentru împlinirea lipsurilor.
Abia după acest termen, dacă nu vă conformați cererea va fi anulată.

Referitor la timbrul judiciar, acesta nu mai există, OUG 80/2013 care reglementază noile taxe a abrogat prevederile referitoare la timbrul judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme ordonanta de plata crysstianno crysstianno Este pentru prima data cand introduc o ordonanta si am cateva nelamuriri ... as dori sa ma corecteze cineva unde gresesc... -Am trimis somatia de plata cu ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare ContSters72755 ContSters72755 as dori un punct de vedere in legatura cu o situatie. Acum cativa ani, o persoana a facut un imprumut in bani, prin care acesta persoana consfintea sa fie ... (vezi toată discuția)
Mai existã timbrul judiciar? marianmarinescu99 marianmarinescu99 Va rog sa-mi precizati daca dupa intrarea in vigoare a O.U.G. nr. 80/2013 mai exista TIMBRU JUDICIAR? Intreb pentru ca nicaieri an OUG nr. 80/2013 nu se fece ... (vezi toată discuția)