avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... somatie de plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

somatie de plata

speta este urmatoarea am uitat sa timbrez pt o somatie de plata pe legea veche oug 119/2007. CEREREA A FOST SUSPENDATA cu drept de recurs pe toata durata suspendarii.... pot sa cer casare cu trimitere spre rejudecare? sau cum se face mai exact?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 11:30, 18 Iulie 2013
Pt neplata taxa, ar fi trebuit anulata. Pt reluare dupa suspendare, se achita jumatate de taxa. Vedeti ce va cere dupa ce o repune pe rol. Probabil o sa va ceara achitarea intregii taxe.
Nu se poate casare cu trimitere spre rejudecare, intrucat nu a fost judecat.
nu as putea sa o platesc integral? e vb de 39+5 ron tjt+tj
Formulati cerere de repunere pe rol a actiunii, daca indepliniti conditiile pentru care a fost suspendata.
Presupun ca nu s-a prezentat nici o parte la termen si de aceea s-a suspendat. Aveati obligatia ca pana la primul termen sa platiti taxa de timbru si n-ati platit-o.
Deci, nu are rost sa timbrati repunerea pe rol doar de dragul de a se anula cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol ? ioana_26 ioana_26 buna ziua ! am depus la judecatorie o actiune in pretentii ,fiind netimbrata judecatorul a invocat exceptia netimbrarii cererii si printr-o sentinta civila se ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol OANA GORAN OANA GORAN daca s-a suspendat cauza conform 155 indice 1 si instanta da drept de recurs pe toata durata suspendarii voi ce intelegeti??? pot face recurs oricand??? sau ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol a cauzei suspendate potrivit art. 155 ind. 1 cod procedurã civilã irina8001 irina8001 [07.03.2013 Ora estimata: 08:30 Complet: C7 Tip solutie: 155/1 c.pr.civ Solutia pe scurt: Suspendă judecata cauzei conform disp. art. 1551 (1) Codul de ... (vezi toată discuția)