avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sarcina - somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sarcina - somaj

Buna ziua,
Sunt insarcinata in luna a 3-a si am anuntat deja angajatorul.Intrebarea mea este : in ce situatie pot fi eu data in somaj in aceste conditii?Mentionez ca firma are mai multe puncte de lucru in tara si m-ar interesa sa aflu daca in situatia in care in punctul de lucru unde lucrez eu s-ar face restructurari sau s-ar desfiinta pur si simplu postul pe care sunt eu, daca pot fi data afara.
Va intreb pentru oarecum am fost amenintata ca pot fi data in somaj daca vor ei, asta in conditiile in care eu totusi mai am 2 colege pe aceeasi functie ca si mine, iar in tara mai sunt inca 150 de colegi cu aceasta functie.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:23, 28 Mai 2009
Nu stiu ce am spus de ati inteles asa ceva.Eu am anuntat angajatorul de o luna si jumatate ca sunt insarcinata.Iar intrebarea mea era doar in ce conditii exista posibilitatea ca pe viitor sa ma dea in somaj.Atat.Deci nicidecum toate supozitiile pe care le faceti vis-a-vis de concediu medical.Sunt aberatii.Am spus eu ceva de vreun concediu medical???
In fine...Multumesc frumos avocatului 2007_rozi. Este raspunsul pe care il asteptam.
N.Giulia a scris:

Nu stiu ce am spus de ati inteles asa ceva.Eu am anuntat angajatorul de o luna si jumatate ca sunt insarcinata.Iar intrebarea mea era doar in ce conditii exista posibilitatea ca pe viitor sa ma dea in somaj.Atat.Deci nicidecum toate supozitiile pe care le faceti vis-a-vis de concediu medical.Sunt aberatii.Am spus eu ceva de vreun concediu medical???
In fine...Multumesc frumos avocatului 2007_rozi. Este raspunsul pe care il asteptam.

Eu am facut referire la alta postare , nu la cea facuta de dvs. Daca priviti atenta am citat alt persoana.
Intr-un topic deschis pot pune si alte persoane intrebari. Din punctul meu de vedere discutam despre alta situatie cea descrisa de maryette.
BUNA! EU SUNT INSARCINATA IN 6 SAPTAMANI SI AS DORI SA STIU CUM SE PROCEDEAZA IN VEDEREA ANUNTARII ANGAJATORULUI! TREBUIE SA FAC VREO CERERE CEVA? SINCER NU STIU CUM SE PROCEDEAZA! SI MAI AM O INTREBARE: EXISTA POSIBILITATEA CA DUPA CE ANUNT SARCINA SA MA POATA DA AFARA? NU STIU INTREB SI EU? DACA SE POATE SA-MI TRIMITETI UN MAIL CU RASPUNS allexamary@yahoo.com
PENTRU A BENEFICIA DE PROTECTIA MATERNITATII LA LOCUL DE MUNCA TREBUIE SA FACETI O INSTIINTARE DE GENUL:
" SUBSEMNATA, salariata la cutare institutie, departament x, in temeiul Ordonantei de Urgenta 96/2003 va aduc la cunostinta ca sunt insarcinata in N saptamini", am semnat si am pus data.
Ei ar trebui in 10 zle sa-ti dea un raspuns sau cam asa ceva, in orice caz trebuie sa trmita dosarul tau la Medicina muncii

Sa citesti si Legea asta, 96/2005!
NUMAI DACA FIRMA DA FALIMENT POATE CONCEDIA INSARCINATA...IN REST NU!!
DAR SA AI ACEASTA INSTIINTARE SI SFAT: PASTREAZA O CERERE CU NUMAR DE INREGISTRARE DE LA FIRMA SI PENTRU TINE!!
CRESTERE USOARA!!!
:offtopic: Doamna, va rog sa nu mai redactati mesajele cu litere mari si sa il editati pe cel anterior in sensul scrierii lui cu litere mici. Este dificil de citit un astfel de mesaj si veti primi cu atat mai multe raspunsuri cu cat mesajul postat de dv. e mai usor de parcurs, asa incat, este in interesul dv.

In plus, arat ca acesta este un forum de discutii unde oamenii pun intrebari si alti oameni le raspund. Nu este un loc unde se solicita atentie exclusiva din partea unuia sau mai multor consultanti/useri.
Asa incat, adresa dv. de mail e inutila, raspunsul primit de dv. ar putea interesa si pe alti useri, de aceea el e public.
Va multumesc pentru intelegere si va invit sa cititi regulamentul de postare pentru o mai buna intelegere a regulilor forumului.
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2009
Liliana Gradinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Intrebare Szegedi Szegedi Buna seara, sunt insarcinata in luna a 3-a iar firma la care lucrez de aproape 3 ani se muta in alt oras.Pot sa cer sa ma trimite in somaj? Daca sunt somera ... (vezi toată discuția)
Sarcina ContSters89712 ContSters89712 mai sunt in concediu pt. cresterea copilului pana la 1 oct.2009 si sunt insarcinata din nou.Inainte am lucrat la o banca. In momentul cand ma duc la lucru ... (vezi toată discuția)
O angajata gravida poate sa refuze indeplinirea atributiilor conform fisei postului? Rocsanne Rocsanne Buna seara, Spuneti-mi, va rog, ce se poate face in cazul in care o angajata care instiintat firma ca este insarcinata profita de aceasta stare si nu-si mai ... (vezi toată discuția)