Buna ziua, am si au o intrebare: sotia mea a nascut pe data de 03.07.2012 ( miercuri ), am fost anuntat in timpul programului de lucru ca a nascut, am anuntat superiorul verbal ca sotia mea a nascut dupa care ca orice tatic am plecat spre spital pentru a-mi sprijini moral sotia si cunoaste copilul, joi dimineata am fost sunat de patron care mi-a spus sa aleg intre sotia care a nascut si job, normal am ales sotia astfel el mi-a desfacut contractul de munca vineri. Este legal asa ceva????Cum pot contesta???? Ce temei legal pot invoca????#-o
Din pacate, in cazul in care termenul trecut de dvoastra este corect 03.07.2012 , nu mai puteti face contestatie la decizia de concediere. Acest lucru puteati sa-l faceti in termen de maxim 45 de zile de la data comunicarii deciziei.
In cazul in care data mentionata de dvoastra este gresita si vorbim de anul 2013, verificati daca a fost respectata procedura si temeinicia motivelor prezentate.
Art. 74. - (1) Decizia de concediere se comunică salariatului în scris şi trebuie să conţină în mod obligatoriu:
a) motivele care determină concedierea;
b) durata preavizului;
c) criteriile de stabilire a ordinii de priorităţi, conform art. 69 alin. (2) lit. d), numai în cazul concedierilor colective;
d) lista tuturor locurilor de muncă disponibile în unitate şi termenul în care salariaţii urmează să opteze pentru a ocupa un loc de muncă vacant, în condiţiile art. 64.
Art. 76. - Concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.
Contestarea deciziei de concediere este o procedura scutita de taxa judiciara de timbru.
Buna ziua, da asa este am gresit era anul 2013.
Problema este ca la angajare am fost pus sa semnez o demisie in alb, aceasta demisie a fost datata 06.07.2013 in intervalul celor 5 zile libere acordate de stat pentru nou nascut. As dori sa merg pe civil pentru daune, credeti ca am vreo sansa???