avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot fi concediat in timpul celor 5 zile de concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot fi concediat in timpul celor 5 zile de concediu acordate de stat la nasterea copilului???

Buna ziua, am si au o intrebare: sotia mea a nascut pe data de 03.07.2012 ( miercuri ), am fost anuntat in timpul programului de lucru ca a nascut, am anuntat superiorul verbal ca sotia mea a nascut dupa care ca orice tatic am plecat spre spital pentru a-mi sprijini moral sotia si cunoaste copilul, joi dimineata am fost sunat de patron care mi-a spus sa aleg intre sotia care a nascut si job, normal am ales sotia astfel el mi-a desfacut contractul de munca vineri. Este legal asa ceva????Cum pot contesta???? Ce temei legal pot invoca????#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 17 Iulie 2013
Buna ziua,

Din pacate, in cazul in care termenul trecut de dvoastra este corect 03.07.2012 , nu mai puteti face contestatie la decizia de concediere. Acest lucru puteati sa-l faceti in termen de maxim 45 de zile de la data comunicarii deciziei.
In cazul in care data mentionata de dvoastra este gresita si vorbim de anul 2013, verificati daca a fost respectata procedura si temeinicia motivelor prezentate.

Art. 74. - (1) Decizia de concediere se comunică salariatului în scris şi trebuie să conţină în mod obligatoriu:
a) motivele care determină concedierea;
b) durata preavizului;
c) criteriile de stabilire a ordinii de priorităţi, conform art. 69 alin. (2) lit. d), numai în cazul concedierilor colective;
d) lista tuturor locurilor de muncă disponibile în unitate şi termenul în care salariaţii urmează să opteze pentru a ocupa un loc de muncă vacant, în condiţiile art. 64.

Art. 76. - Concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.

Contestarea deciziei de concediere este o procedura scutita de taxa judiciara de timbru.

Buna ziua, da asa este am gresit era anul 2013.
Problema este ca la angajare am fost pus sa semnez o demisie in alb, aceasta demisie a fost datata 06.07.2013 in intervalul celor 5 zile libere acordate de stat pentru nou nascut. As dori sa merg pe civil pentru daune, credeti ca am vreo sansa???
Cum v-a fost desfacut c.i.m.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de incetare a contractului de munca jianumarian jianumarian Buna seara, Spuneti-mi va rog: la terminarea preavizului, angajatorul este obligat sa elibereze decizia de incetare a contractului de munca? Sau ma poate ... (vezi toată discuția)
Decizie desfacere contract de munca. lauricafl lauricafl Buna ziua! Am primit pe data de 07 iunie 2010 notificarea prin care sunt anuntat de \"decizia societatii de a restructura posturile de ...\" Spicuiesc ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva - termene m luca m luca am si eu o nelamurire legata de termenele care trebuie respectate in procedura concedierii colective... dupa ce s-a facut notificarea de initiere a ... (vezi toată discuția)