avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere divort

Ati putea sa-mi spuneti, va rog, daca pot depune cererea de divort cu acordul ambelor parti, eu singura sau trebuie sa fie ambii soti? Cererea e formular tip sau daca am modelul, o pot scrie eu? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dorufr , utilizator 08:08, 7 Iunie 2005
Vezi ca s-a mai raspuns la aceasta intrebare.
Ambi soti.
Sigur ca o puteti scrie Dvs.
Cu placere...

Av. Dinu
Si inca ceva, cererea trebuie semnata de amandoi. Puteti s-o bateti si la masina, semnaturile conteaza si consimtamantul vostru in fata judecatorului.
Dar, cine stie, in cele 2 luni pe care vi le da ca termen, poate va si razganditi.
va rog sa i-mi spuneti ce trebuie sa contina o crere de divort
in primul rand, daca sunt copii minori sau nu a trecut un an de la incheerea casatoriei nu se poate solicita divort prin acordul partilor.
Daca nu suneti in situatiile mentionate cererea poate fi depusa si de catre un singur sot dar cel mai bine este sa se depuna de catre ambii deoarece vor avea termen in cunostinta si nu vor mai fi citati (se evita o potentiala lipsa de procedura).
Ca model gaseste orice model de cerere de divort.
Important:
1. Cu cererea de divort se depune si originalul certificatului de casatorie.
2. Este bine sa va intelegeti cu privire la nume. Daca se va reveni la numele anterior sau se va pastra numele din casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord aghiuta aghiuta la depunerea cererii de divort prezenta ambilor soti este obligatorie? (vezi toată discuția)
Procedura divort prin acord johanna johanna Buna ziua, Am citit pe internet urmatoarele: \" Divortul prin acord Pentru pronuntarea divortului prin consimtamant mutual (acord), trebuie indeplinite ... (vezi toată discuția)
Procedura divort Luana Sanziana Luana Sanziana Puteti sa-mi spuneti, va rog frumos, ce trebuie exact facut pentru un divort amiabil - ambele parti sunt de acord sa divorteze si fara pretentii unul de la ... (vezi toată discuția)