avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pot recupera salariile restante de la administrator
Discuție deschisă în Executare silită

Pot recupera salariile restante de la administrator

Buna ziua ,

Am castigat in instanta un proces inpotriva unui SRL(concediere ilegala). Am de recuperat suma restanta a salariilor. Am contactat un executor ,incrucat SRL nu a dat nici un semn. Are conturile blocate nu are nici un bun in gestiune.
Intrebarea mea este daca pot recupera banii de la administratorul societatii respective, executandul-l ca persoana fizica.
Puteti sa ii faceti plangere penala, fapta lui e infractiune, in conformitate cu prevederile codului muncii.
:) Nu.... cum v-a venit aceasta idee?

Jocandi Causa a scris:

Puteti sa ii faceti plangere penala, fapta lui e infractiune, in conformitate cu prevederile codului muncii.

care fapta?.... ca nu aduce bani de acasa sa plateasca datoriile societatii?
Ultima modificare: Joi, 18 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator
Nu este nicio infractiune , daca executorul a constatat ca nu exista mijloace banesti de achitare a datoriei.

Executarea administratorului nu se poate face intrucat nu a fost parte in proces.
Art. 261. - Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

Eu la asta ma refeream. Nu stiu la ce va referiti domniile voastre.

A, ca se pot invoca motive pentru a se da NUP, e alta discutie. Eu ma refeream doar la refuzul de a executa o astfel de hotarare judecatoreasca.

Faptul ca are conturile blocate nu are nicio relevanta, drepturile salariale au prioritate si pot fi ridicate si din conturile blocate. ;)
Ultima modificare: Joi, 18 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator
Dle jocandi causa... abuzati de drepturile de moderator stergand mesajele care va contrazic posturile. Puteati sa uniti cele doua mesaje consecutive si sa raspundeti.... asta pe de o parte.

Pe de alta parte sfatul dvs are o mare hiba.... si decat sa va recunoasteti greseala preferati sa o dati cotita prin papusoi si sa incurcati si mai mult lucrurile.
Administratorul nu refuza nimic, nu poate efectua plati daca are conturile blocate..... cum sa nu aiba relevanta?

Instigati utilizatorul sa faca o plangere fara obiect, care nu ii va folosi la nimic si care va incarca inutil agenda organului de cercetare.

Eu zic sa retractati si sa mergeti mai departe..... daca nu cumva vi se pare mai facil sa stergeti si postul acesta.

Alte discuții în legătură

Executor sau recuperator? cimpeanr cimpeanr Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o plroblema. Dupa 3 ani de proces cu fosta mea firma la care am lucrat, pe conlift de munca (nu mi-a platit salariul pe ... (vezi toată discuția)
Hãrþuire continuã pe internet Dragomara Dragomara De câteva luni bune sunt subiectul unor hărţuieli continue (injurii etc.) pe un site pe care-l frecventez de ani, şi pentru care plătesc, evident. Cu ... (vezi toată discuția)
Este abuz sau nu? sept_mihaela sept_mihaela am poprire pe salariu 1|3 ,pe care societatea o livreaza lunar in contul executorului,de ce acum mi sss-au blocat si conturile?nu mai inteleg nimic,puteti dv ... (vezi toată discuția)