Am castigat in instanta un proces inpotriva unui SRL(concediere ilegala). Am de recuperat suma restanta a salariilor. Am contactat un executor ,incrucat SRL nu a dat nici un semn. Are conturile blocate nu are nici un bun in gestiune.
Intrebarea mea este daca pot recupera banii de la administratorul societatii respective, executandul-l ca persoana fizica.
Dle bcps, regulile forumului sunt valabile si pentru dumneavoastra. Nu aveti voie sa postati mesaje consecutiv. V-am conexat si mesajul respectiv, ca sa nu spuneti ca am ceva cu dumneavoastra.
In alta ordine de idei, nu cred ca ati citit cu atentie prevederile legale. Va scapa cateva aspecte esentiale.
Administratorul poate ridica drepturile salariale, inclusiv cele ale utilizatorului forumului din conturile blocate. O simpla cerere este suficienta. Nu am sa va indic articolele de lege, sunt sigur ca le puteti identifica in Codul de procedura civila ( vechi si nou) si in cel de procedura fiscala. Nu am zis ca poate face plati ci ca pot fi ridicate, chiar daca nu sesizati dumneavoastra, este o diferenta importanta intre cele doua modalitati.
Cum sa fie fara obiect o astfel de plangere? Fapta este savarsita dinainte de a merge salariatul la executor, insasi cererea de executare arata refuzul angajatorului de a executa obligatia de plata.
Cel care trebuie sa fie mai atent in exprimarea opiniilor sunteti dumneavoastra, pt ca sunt contrare dispozitiilor legale.
O precizare : In conturile firmei nu exista nici un leu de mai bine de 2 ani. Revin cu intrebarea :Ma pot indrepta asupra administratorului acelei firme ca persoana fizica (sa-l actionez in instanta pe el sa-mi pot recupera banii sau nu . Ca de la societate nu am ce ? Nu are bani, proprietati , autoturisme.pe numele firmei, nu mai are nici angajati. In concluzie nu am ce sa execut de la acea societate.
Multumesc anticipat!
Nu va puteti indrepta impotriva administratorului decat daca, in cadrul unei proceduri de faliment i se atrage raspunderea si dvs veti fi inscris la masa credala ca si creditor.
Ca sa il speriati ii puteti face plangere penala. Dar, daca societatea nu are activitate si nu a facut nicio plata catre alti parteneri de afaceri de la comunicarea Sentintei in favoarea dumneavoastra , sunt sanse mari sa i se dea neinceperea urmaririi penale. Dar aveti sanse sa se sperie si sa va plateasca, depinde de ce noroc aveti.
Succes!
Jocandi causa, nu cred ca poti avea ceva cu cineva pe care nu il cunosti. Am spus numai ca utilizati o cale neprincipiala de a combate opinii (legale sau ilegale). Puteati proceda asa de la inceput si nu mai erau discutii.
Utilizatorul a intrebat daca poate executa administratorul... raspunsul este negativ.
Daca aveti o alta opinie am sa va rog sa o argumentati si sa indicati textul de lege.
Nu o sa mai comentez partea cu plangerea penala unde am combatut prezumtia de vinovatie a administratorului. Cred ca utilizatorul a inteles deja de la Dvs ca exista suficiente premise ca ea sa se solutioneze cu NUP si ca nu are sens sa isi bata capul.