avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Perioada de proba dupa condamnare cu suspendare_Cazier ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Perioada de proba dupa condamnare cu suspendare_Cazier curat

Salutari,

Am fost condamnat in Septembrie 2010 la 1 an cu suspendare pentru o infractiune economica,lucru ce bineinteles a fost trecut in cazier si care m-a impiedicat sa ma angajez:(

Din cunostiintele mele la 3 ani dupa data condamnarii ar trebui sa fiu reabilitat de drept,adica sa imi dispara din cazier aceasta condamnare,este adevarat?
Si daca da,trebuie sa fac eu ceva sau automat se activeaza reabilitarea si daca merg in octombrie sa imi scot cazierul acesta va fi curat?:justcuz:

Cu multe multumiri anticipate pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: TabaraFlorin , utilizator 23:17, 18 Iulie 2013
Teoretic reabilitarea ar trebui să opereze în temeiul legii, adică reabilitarea este una de drept în cazul condamnărilor cu suspendarea executării pedepsei. Doar că, uneori nu se întâmplă acest lucru din diverse motive, iar în acest caz, dacă persoana condamnată şi care ştie că ar fi trebuit să fie reabilitată de drept , constată că reabilitarea nu a intervenit, va trebui să facă o acţiune în instanţă pentru constatarea reabilitării drept
Pe scurt : daca in octombrie cand cer cazierul de la politie acesta nu este curat sa apelez la un avocat,da?
Nu neapărat prin avocat.Cererea către instanţă o puteţi redacta şi dvs., după un model ,,cules,, de pe google, intitulat ,,cerere de constatare a reabilitării de drept,, .
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergerea cazierului judiciar Paul112 Paul112 Buna ziua in 11 octombrie 2011 am primit sentinta definitiva si irevocabila , 8 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pentru ... (vezi toată discuția)
In cat timp se sterge cazierul daca se sterge automat fara proces adrianstefan79 adrianstefan79 in 2005 am fost condamnat la 1 an inchisoare cu suspendare pt furt calificat...nu am mai avut nici o treaba cu politia sau ceva de genul asta....se sterge ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar AndreyAlexander AndreyAlexander În ianuarie 2012 am primit o pedeapsă de 4 luni de închisoare cu suspendare (infracțiune la regimul auto) și o perioadă de probă de 2 ani ... (vezi toată discuția)