avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Ce se intampla daca nu depun declaratiile la ANAF?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Ce se intampla daca nu depun declaratiile la ANAF?

Buna seara.
Acum cativa ani, parintii mei au deschis o firma in speranta ca vor reusi sa aiba si ei o viata putin mai buna prin deschiderea unui mic magazin. Dar cum mafia e mare in Romania, nu au resuti sa deschida respectivul magazin si in final nu a fost niciodata desfasurata vreo activitate pe acea firma.
Apoi ne-am tot prins urechile in declaratii, firma a fost suspendata ulterior pentru 3 ani, am primit si o amenda (nici nu stiu exact pentru ce, nu sunt contabil de meserie).
Am tot depus trimestrial declaratia 100, pe care o completam eu de pe internet.
Acum am primit o scrisoare de la ANAF cum ca trebuie sa depunem situatia anuala pentru 2012.
Habar nu am ce implica asta. Asta pe langa faptul ca nu pot sa inteleg de ce trebuie sa depui siyuatii privind impozitul pe profit pentru o firma pentru care depui declaratii pe 0 trimestrial.
Problema e si ca nu avem bani sa o inchidem, ca sa terminam odata cu toata hartogaraia asta.
Ce vroiam eu sa va intreb e ce se poate intampla daca nu mai depunem nici o declaratie si daca in caz ca primim amenzi, nu le platim?
Va multumesc aniticipat!
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 06:54, 19 Iulie 2013
Pentru nedepunerea declaratiilor riscati amenda, iar pentru neplata amenzilor fiscul va incerca sa recupereze valoarea amenzilor de la firma, iar daca nu este posibil, de la asociatii firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma inactiva Raluca_B Raluca_B Buna Ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns. LA nedepunerea declaratie 100 si 300 se declara firma de catre finante inactiva, in acest caz mai am ... (vezi toată discuția)
Declaratie 394 hingheru hingheru Buna ziua, Daca am uitat sa depun declaratia 394 , pot lua amenda? am inteles ca ameda este intre 12000 si 14000 ron.Este chiar atat de mult, nu poate fi ... (vezi toată discuția)
Activitate suspendata bandi2 bandi2 buna. acum 3 ani am avut un magazin de prod.naturistemsi am suspendat activitatea.am primit si regimul derogatoriu,neavand datorii la stat.acum,dupa ce trec ... (vezi toată discuția)