avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare Act Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare Act Donatie

Un act de donatie pentru un imobil (un teren) facut in fals in 1974* poate fi anulat numai prin instanta? Sau exista si alte cai?

*Bunicii au donat unei matusi jumatate si lor insisi jumatate din teren care apartinea prin contract de vanzare-cumparare tatalui meu, ei neavand niciun drept. Dealtfel pe pagina a doua a contractului se arata clar proprietar initial tatal meu, noii proprietari matusa si bunicul meu.

Ar trebui sa mentionez ca eu incerc sa dezbat succesiunea dupa tata.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: tsk766 , utilizator 05:34, 20 Iulie 2013
Daca bunicii nu erau proprietarii acelui teren, ei nu putau face act de donatie, pentru ca nu poti dona ceva ce nu iti apartine.
Prin urmare actul acela nu are nici o valoare juridica,
Neavand drept de proprietate asupra terenului , bunicii dumneavoastra nu puteau perfecta un contract de donatie .( actul de donatie se incheie in forma autentica, ad validitatem).
Va multumesc mult pentru raspunsuri! Apreciez promtitudinea dumneavoastra in a imi acorda sprijin. Problema in cazul meu este ca in baza acelui act de donatie, terenul a fost impartit in 2 parcele (cele mentionate) si inscris in Cartea Funciara sub numele matusii si al bunicului.

Pentru a putea dezbate succesiunea asupra unui astfel de bun, trebuie sa am contractul de vanzare-cumparare ca si titlu de proprietate (pe care il am) si un extras de CF sau un act de la primarie din care sa rezulte cine este trecut pe rolul de plata al impozitului. Acesta din urma, este pe alt nume, din cauza acestui act de donatie fals, de asta voiam sa va intreb daca este necesar sa il anulez prin instanta, sau pur si simplu merg la notar, explic situatia si ea poate fi rezolvata "amiabil".

Va multumesc aniticipat pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! as avea nevoie de ajutor pentru o speta. matusa mea ... spiridusa spiridusa Buna ziua! As avea nevoie de ajutor pentru o speta. Matusa mea a facut act de vanzare cumparare cu strabunica noastra ca dupa moartea ei casa si terenul sa-i ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea legala a unui contract donatie scris de mana sile2011 sile2011 buna ziua In 2009 , \"se zice\" ca bunicul meu ar fii incheiat un act de mana , o donatie sau cedare drepturi, pentru un teren agricol extravilan in suprafata ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune Iuliaraisa Iuliaraisa Buna ziua, Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme, bunicul meu a decedat acum 5 ani, ramanand in viata decat bunica mea, ... (vezi toată discuția)