avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Adresã Comunicare primitã de la instanþã în ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Adresã Comunicare primitã de la instanþã în legãturã cu plângerea mea contravenþionalã

Am facut cerere pentru a mi se anula amenda de ratb, deoarece aveam abonamentul acasa si mi-a venit prin posta o "comunicare adresa" in care scrie ca sa precizez sa modfici sau sa completez o serie de cerinte care se regasesc deja in cerere, iar pe spate este scrisa data si semnatura (mea). Probabil ca trebuie sa scriu faptul ca toate cele mentionate mai sus au fost scrise deja, nu? si sa trimit inapoi foile... va rog sa ma ajutati daca stiti
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:23, 20 Iulie 2013
Catre cine ati adresat "cerere" ?
Un proces verbal de contraventie poate fi anulat numai de catre instanta de judecata,daca aceasta retine din plangerea contraventionala si probele produse de petent ca aspectele constatate si consemnate in actul contestat nu corespund realitatii sau daca nu au fost respectate criteriile legal prevazute
Daca ati primit din partea instantei comunicare prin care se solicita sa precizati temeiul legal in baza caruia solicitati anularea PV,se impune ,in baza actiunii initiale ,sa va precizati in fapt succesiunea de evenimente si in drept temeiul legal in baza caruia solicitati anularea PV
Atentie ! Raspunsul dvs trebuie comunicat instantei de judecata cu minimum 5 zile inainte de termenul de judecata
@ ynocentta

E vorba despre o plângere contravenţională introdusă pe rolul instanţei după data intrării în vigoare a noului Cod de procedură civilă, prin urmare nu se aplică ceea ce aţi scris dvs.


@ AnaPog

Nu am înţeles nimic din ceea ce aţi scris aici:
(...) scrie ca sa precizez sa modfici sau sa completez o serie de cerinte care se regasesc deja in cerere, iar pe spate este scrisa data si semnatura (mea).

Pe spatele unei adrese pe care v-o trimite o instanţă nu poate exista semnătura dvs. Vă rog să postaţi aici exact ce scrie în adresa trimisă de instanţă şi să precizaţi ce foi aţi primit.

Trebuie să ştiţi că aveţi obligaţi să răspundeţi solicitărilor instanţei într-un termen de 10 zile de la data primirii adresei, sub sancţiunea anulării cererii de chemare în judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate ierarhic superioara ratb TaraTara TaraTara Buna seara, Un pensionar care locuieste in provincie a primit o amenda RATB pentru ca a circulat cu troleul si, se pare, nu a validat corespunzator ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala la un proces verbal dragostan dragostan Buna ziua am depus o plangere pentru ca am luat o amenda pt alarmarea falsa a politiei cam acum doua saptamani. Am primit acuma acasa o \\"Comunicare Adresa\\" ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb rockade rockade Buna ziua! Am primit acum 2 zile amenda RATB.Dar am abonament valabil pe care l-am uitat acasa acum 2 zile.Mi s-a recomandat sa contest amenda la judecatorie ... (vezi toată discuția)