Presupunind ca fac succesiunea dupa tatal meu,stiu ca vor fi 3/8 si 5/8,eu si mama mea,bun,dar notara mi-a spus ca dc. ma recasatoresc,mama mea ca si coproprietar poate sa nu accepte luarea in spatiu a sotului meu ,il poate scoate cu politia etc.asta INDIFERENT DE COTA PARTE pe care o detine.Atunci cum cind mi-a facut tatal meu mutatie aici a mers doar el cu mine la politie? Ca doar erau coproprietari,nu trebuia acordul ei?Ca nu conta ca eram fiica,nepoata sau bunica,sa zic asa,uite ca m-a luat in spatiu.Eu nu il pot lua pe viitorul sot?Acum nu,fara succesiune,fara casatorie etc,logic ca nu,insa dupa aceea,totusi notara acea chiar nu stie?
Legea este cat se poate de corecta...morala este altceva. Romanii au facut diferenta acum mai bine de 2000 de ani intre lege, morala si religie. Daca dumneavoastra va casatoriti si faceti 2 copii, mama dumneavoastra la fel...o sa se ajunga la un numar de 8 persoane intr-un apartament. Deocamdata viata fiecaruia este complicata de acest aspect, chiar daca din pct dumneavoastra de vedere este imoral iar din pct mamei este probabil incorect (in apartamentul pe care la cumparat nu poate face ceea ce isi doreste - am auzit si astfel de pledoarii). Morala este o chestiune subiectiva si tocmai deasta legea cauta sa reglementeze aceste relatii sociale dintr-un pct de vedere obiectiv. asta in conditiile in care dumneavoastra detineti 3/8 in raport cu mama care detine 5/8....nu inteleg imoralitatea.
Imoralitatea nu o legam de faptul ca mama mea detine mai mult dupa succesiunea pe care nu vrea sa o faca,adica 5 optimi,ci,asa cum mentionasem,si-a adus amantul la inmorm.sotului ei,amant cu care e de 30 ani,eu fiind copil a stiut cum sa ma ia atunci sa nu ii spun tatalui meu,la noi in casa cinta gaina.Nu m-am asteptat sa planuiasca inainte de moartea sotului scoaterea banilor ce erau pe tatal meu ori pe ambii soti si trecerea doar pe numele ei,ca sa nu intre la succesiune,concomitent cu defaimarea mea in fata tatalui,vecinilor si cunostintelor si imputernicirea unei "prietene" de familie tot inaintea decesului sotului pe 78 mil.vechi la BCR,de parca eu nu as fi existat.Eu o incurc pe ea ca nu poate aduce iubitelul aici. Aveti dreptate,legea cauta sa reglementeze,de acea e bine ca dc.sotul supravietuitor se recasatoreste pierde dreptul de abitatie,normal ca nu si cota din casa,uite aci legea e buna.Daca se marita cu ala pleaca la el,tot e bine.Eu insa nu m-as recasatori din simplul motiv ca ar trebui sa stam unul intr-o parte,altul in alta parte.Dar timpul le aranjeaza pe toate...in curind vor afla toti cine este ea cu adevarat,teatrul trebuie sa inceteze si adevarul sa fie cunoscut,caci prea a facut-o lata.
Succesiune
gabitza_166
Revin cu o intrebare despre succesiunea dintre mine si tata in urma decesului mamei. Din raspunsul d-voastra am inteles ca am 3 variante:
1. sa accpt cele ... (vezi toată discuția)