buna-dimineata. am un fiu de 7 ani jumatate, dintr-o rel.de concubinaj. tatal lui nu l-a recunoscut la nastere,l-am actionat in instanta aum 3 ani ptr. proces de paternitate, si pensie alimentara,deci in urma unui test de paternitate si a 2 martori am castigat procesul,intanta a constatat ca paratul este tatal minorului,si l-a obligat la pensie alimentara,si mi-a incuviintat si dreptul fiului meu de a purta numele tatalui sau,ca urmare am schimbat certificatul de nastere al fiului meu. trecand numele copilului meu pe numele tatalui sau. dupa proces, tatal copilului mi-a spus ca nu am castigat nimica, decat o pensie la copil, atat,si ca nu ii va da nimica fiului sau,referindu-se probabil ca la o camera,casa,,etc. pana acuma tatal copilului meu a locuit cu mama lui intr-un apartament, el mai avand o sora maritata la casa ei. vreau sa stiu daca atata timp cat traieste tatal fiului meu, ce drepturi are fiul meu ca singurul mostenitor legal, momentan nemaiavand si alti copii, sau numai dupa moartea tatalui sau va putea mosteni ceva, casa, pamant, etc. precizez ca tatal fiului meu are alta concubina, si daca i-ar trece ei pe numele ei tot,casa,pamant, ce drept ar mai avea fiul meu atunci, dupa moartea tatalui sau. ca banuiesc ca atata timp cat tatal lui traieste si nu vrea sa-i dea nimica, nu ar avea legea cum sa-l oblige sa-i dea! in afara doar de pensia alimentara, pe care de-abia o scot cu greu de la el! va rog sa ma ajutati cu un raspuns. si daca pe parcursul vietii, tatal lui ar mai avea si alti copii, atunci fiul meu ar avea drepturi egale de mostenire cu aceia!
Intr-adevar, ati obtinut doar pensie si aia incasata cu greu.
Cat e tatal in viata, copilul nu are pe cine mosteni din familia lui.
Cand va deceda tatal, il va mosteni pe acesta egal cu ceilalti copii daca va mai avea, in concurs cu o eventuala sotie.. de mostenit va mosteni daca va avea ce, daca va avea bunuri in proprietate la data decesului.