Va rog ajutati-ma cu cateva raspunsuri daca se poate..Am un frate care are 19 ani ce a savarsit o fapta nu tocmai de admirat : fiind angajat al unui hipermarket din bucuresti, intr-o zi a trecut pe la casa unde scana el un prieten cu cateva produse si ce s-a gandit el sa nu ii scaneze toate produsele ;bineinteles ca a fost descoperit de conducerea magazinului a fost chemata politia , a dat declaratie si-a recunoscut fapta ,a platit valoarea acelor produse nescanate ( 250 roni) ;
A fost obligat sa-si de-a demisia iar acum, dupa 2 luni ia veni o citatie. Trebuie sa se prezinte la sectia de politie nr.11 pe data de 23.03.
Dosar penal stiu ca i s-a intocmit , dar vreau sa stiu ce i s-ar putea intampla in cel mai rau caz si ce ar trebuii sa facem.
Cat il va urmarii aceasta fapta ,acest dosar penal?
depinde foarte mult de persoana faptuitorului. daca este recidivist sau nu.
este posibil sa se aleaga cu o condamnare mica cu suspendare sau cu o amenda....daca nu e recidivist.
cel mai bine ar fi sa va angajati un avocat k poate exista posibilitatea ca fratele dvs. sa obt. o pata pe cazier si nu e bine pt. un tanar.
Angajati un avocat in prezenta caruia sa se prezinte la pollitie pentru cercetare.Acesta va sti sa il consilieze.
Atentie: sa coopereze cu organul de cercetare, sa recunoasca fapta si sa arate ca regreta ca a savarsit-o, sa precizeze ca nu s-a produs paguba pentru ca a achitat produsele si ca se afla la prima astfel de fapta, deci nu are antecedente.Sa speram ca scapa doar cu amenda.Oricum, nu e deloc de laudat ceea ce a facut, sa aiba grija sa nu mai repete in viitor asemenea fapte pentru ca cea de acum va constitui o circumstanta agravanta.