avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intrare prin efractie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intrare prin efractie

buna ziua! fostul meu sot a intrat prin efractie pe propietatea parintilor mei ( a sarit peste gard in curte noaptea dupa ora 22), unde locuiesc si eu, fiind sub influenta bauturilor alcoolice. La insistentele parintilor nu a vrut sa plece si a fost chemata politia de 2 ori . parintilor mei li s-au luat declaratie la politie si li s-a spus ca se va face dosar penal pentru fostul sot. m-ar interesa sa stiu ce pedeapsa il asteapta, avand in considerare ca nu furat nimic, nici nu a vatamat corporal pe nimeni. va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:25, 21 Martie 2009
Violarea de domicliu este sanctionata la plangerea penala prelabila , care poate fi retrasa chiar in apel sau recurs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Daca fapta a fost savirsita pe timp de noapte,avem art.192 alin 2.

Detectiv Particular FILIP STELIAN
Da, sunt incidente dispozitiile art 192 alin 2 C. pen.

Cat priveste pedeapsa e posibil sa ii fie aplicata o amenda administrativa.Sunt sanse mari daca isi angajeaza avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
Intradevar este art 192 alin 2 si asta inseamna ca partea vatamata nu poate sa-si retraga plangerea si nici nu se pot impaca partile.
E adevarat dar se poate ajunge la amenda administrativa.De putut se poate.
La Bucuresti au existat astfel de cazuri.

Insa se poate ajunge si la trimitere in judecata si la condamnarea penala a persoanei.Se va aplica o pedeapsa cu suspendare.Nu va face inchisoare decat daca e recidivist sau daca are antecedente penale.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea cu autovehicul neinmatriculat + numere false florinpopescu florinpopescu Buna ziua, Am fost prins acum doua saptamani circuland cu autovehicul neinmatriculat,si cu numere false. In anul 2001 am fost condamnat pentru furt la 1 an ... (vezi toată discuția)
Furt calificat danyel00 danyel00 salut ! am si eu o intrebare ... Daca am intrat complice la un furt calificat si acuma urmeaza sa se judece cam cat ar fi amenda pt furt calificat (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii pt lovire = anularea sanctiunii administrative? islagall islagall Daca persoana vatamata isi retrage plangerea depusa la sectia de politie ,mai exista posibilitatea sa fiu sanctionat printr-o amenda administrativa ? ... (vezi toată discuția)