avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare salariu

mi-am dat demisia de la o firma fara a respecta preavizul,iar patronul spune ca nu imi va plati drepturile salariale pe ultima luna.el poate demonstra cu martori ca mi-a platit salariul?mentionez ca pe ultima luna nu am semnat stat de plata pt. ca deja eram plecata din firma.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 21 Iulie 2013
Din pacate, plecarea Dvs.s-a facut fara respectarea obligatiei de a lucra pe perioada preavizului;modificarea perioadei preavizului putea modificata numai cu acordul angajatorului, sau cum am spus anterior, daca nusi indeplinea acesta obligatiile contractuale.
Va trebui sa ajungeti la un numitor comun cu fostul angajator pentru ca si Dvs.sunteti in culpa.
Succes la noul loc de munca.
P.S. incercati pe viitor sa nu mai "plecati"de la angajator decat in legalitate si in relatii amiabile.
Culpa salariatului nu conduce la nelegalitatea angajatorului de a nu-i plati salariaul aferent perioadei lucrate pana la incetarea c.i.m.

Asadar, nu are la ce numitor comun sa ajunga cu un astfel de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt obligata sa demisionez Mati1972 Mati1972 Buna seara...va rog sa ma ajutati...lucrez de 7 luni la aceeasi firma iar ieri mi sa spus sa imi scriu demisia deoarece fiica mea care lucreaza in acelasi loc ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz ChivuLiviu ChivuLiviu Buna seara si la multi ani la toata lumea buna! Am si eu o intrebare va rog... Daca am semnat un contract de munca pe perioada de 12 luni,am convenit cu ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz in cazul in care angajatorul nu-si indeplineste obligatiile stabilite rin c.i.m. codulmuncii codulmuncii Buna ziua. Ma \'cert\' de azi dimineata cu o colega al carei sot lucreaza la o firma si caruia de 2 luni nu-i mai plateste salariile. Patronul l-a sfatuit pe ... (vezi toată discuția)