avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de revolutionar neridicata din 1997
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de revolutionar neridicata din 1997

buna ziua. tatal meu, decedat pe 10/01/2010 nu si-a incasat pensia de revolutionar de prin 1997 pt ca nu avea buletin. eu, ca unic urmas, am dreptul sa revendic pensia neridicata de el in acesti ani? multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:45, 22 Iulie 2013
Legea 341/2004

ART. 5^1
(1) Sumele reprezentand indemnizatia reparatorie si/sau indemnizatia lunara ramase neincasate de catre titularul decedat pe luna in care a avut loc decesul si, dupa caz, cele cuvenite si neachitate pana la deces se platesc sotului supravietuitor, copiilor, parintilor sau, in lipsa acestora, celorlalti mostenitori, in conditiile dreptului comun.
(2) Sumele prevazute la alin. (1) pot fi solicitate in cadrul termenului general de prescriptie.


Termenul prescriptiei este de 3 ani, daca legea nu prevede un alt termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile urmasilor luptatorilor in revolutia din 1989 roscheta roscheta Din cate am citit exista lege precum revolutionari primesc o indemnizatie lunara. intrebarea mea este daca si urmasii adica cum ar fi mama mea ar avea dreptul ... (vezi toată discuția)
In caz de deces ?ce se intampla? anda4uu anda4uu tatal meu a decedat si inainte de deces cu vreo luna a primit decizia de recalculare a pensiei si nu a apucat decat o transa inclusa in ultima pensie.exista ... (vezi toată discuția)
Ultima pensie silvia zahariuc silvia zahariuc soacra mea a decedat pe 29 mai 2010,si as vrea sa stiu daca beneficiez de ultima pensie ?adica cea din iunie (vezi toată discuția)