avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIC

Va multumesc ptr. raspunsuri.Daca nu-mi va plati acele luni,i-as da in judecata,dar sa va explic ceva:in anul anterior sarcinii,am lucrat la o singura firma(de confectii),dar sunt doua denumiri de societate,caci firma si-a schimbat numele.asa mai procedeaza unii ptr, a nu plati statul.cele doua luni si jumatate neplatite le-am lucrat la firma veche.nu am fost in concediu fara plata,am lucrat chiar si ore suplimentare atunci.Fiind deci doua nume diferite de societati,desi practic erau una si aceesi,as mai putea avea castig de cauza?
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 20:51, 14 Martie 2009
Sanse de castig sunt. Va angajati si un aparator (avocat) care sa va sustina cauza, iar cheltuielile de judecata solicitati sa fie achitate de catre angajator.
Contributiile nu se platesc in baza denumirii firmei ci in baza codului unic de inregistrare.Este altul motivul pentru care nu s-au platit,sau poate s-au platit.Interesati-va mai precis despre problema chiar la societate si de fapt, de unde rezulta ca aveti 2 luni lipsa in stagiu?
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
am scos stagiul de cotizare de la casa de pensii in urma unei cereri,si pe el nu am lunile 06,07,iar in luna 08,pe stagiu imi apar 15 zile lucratoare.spuneti-mi daca stiti sigur,mi le poate plati acum?unii mi-au zis ca nu e permis sa plateasca retroactiv.am vorbit cu cei de la firma azi,le-am zis ca nu vreau sa pierd indemnizatia,mi-au zis ca vor incerca luni sa rezolve ceva,dar m-au intrebat daca stiu cumva:as putea sa mi le platesc eu?deci va rog spuneti-mi daca stiti sigur,se poate plati retroactiv?
Se pote plati retroactiv, dar trebuiesc facute si declaratiile si corectiile in contabilitate, in cazul in care nu s-au calculat salarii pe acea perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce credeti ca trebuie sa fac? blackscorpions blackscorpions am lucrat la o firma de confectii,incepand cu luna ianuarie 2008acum am un bebelus de 2 luni si am vrut sa depun dosarul ptr. indemnizatie.in stagiul de ... (vezi toată discuția)
Salariu functionar public- indemnizatie de concediu stecki stecki Buna Ziua! Am o intrebare, la care vreau sa imi dati niste raspunsuri concrete daca se poate indiferent ca este sau nu negativa. Eu sunt angajatul unei ... (vezi toată discuția)
Nereguli la plata salariului la romania libera Juhasz Emilia Juhasz Emilia Buna ziua >Asa avea cateva probleme legate de deciziile luate de catre conducerea la cotidianul Romania libera in legatura cu plata salariilo si ... (vezi toată discuția)