avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce credeti ca trebuie sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce credeti ca trebuie sa fac?

am lucrat la o firma de confectii,incepand cu luna ianuarie 2008acum am un bebelus de 2 luni si am vrut sa depun dosarul ptr. indemnizatie.in stagiul de cotizare,nu am doua luni si jumatate platite.despre asta am mai scris pe acest forum.desi adeverintele cu salariile mi le-au completat la firma,pe adeverinte am salariile trecute din acea perioada,pe stagiul de la casa de pensii nu le am.firma,in luna august2008 si-a schimbat denumirea.ceea ce nu am platit e pe firma veche.am fost si le-am zis,au zis ca se vor duce sa trimita declaratiile prin posta,fiindca firma veche e vanduta si nu pot duce declaratiile personal.de fapt,desi am pe adeverinte numele a doua firme practic e aceesi firma.schimbarile numelor firmelor o fac pentru a nu plati impozit la stat.tinand cont ca eu i-am anuntat ca sunt insarcinata de cand aveam sase saptamani,tocmai pentru ca voiam sa nu intampin nici o problema la depunerea dosarului pentru CIC,nu ma asteptam la asa ceva din partea lor.desi mi-au zis ca au trimis declaratiile,azi am fost la casa de pensii sa scot inca un stagiu pentru lunile de care aveam nevoie,dar acolo situatia mea era la fel,deci nu au trimis nici o declaratie.ce sa fac?nu mai am termen ptr. depunerea dosarului decat 1saptamana.ei cred ca nu se mai complica fiidca acum au o alta denumire.pot sa ma duc sa platesc eu pentru acele luni,si daca da imi puteti spune cu aproximatie despre ce suma ar fi vorba?mi-e teama ca pierd indemnizatia desi eu i-am anuntat din timp ca voi avea un copil.daca i-as da in judecata,as castiga?cati bani imi trebuie pentru a deschide acest proces?daca ei nu ar recunoaste ca sunt una si aceesi firma,ce ar trebui sa fac?imi trebuie oare si martori?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2009
blackscorpions, utilizator
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 20:00, 29 Martie 2009
Pentru indemnizatia de crestere a copilullui nu aveti ce cauta la casa de pensii. Conditia de acordare este ca solicitantul sa fi platit, in ultimele 12 luni anterioare nasterii, impozit pe venitul profesional, iar nu contributii sociale. Mergeti la administratia financiara si solicitati o adeverinta pentru indemnizatia de crestere a copilului, este tipizat.
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2009
ContSters20980, utilizator
Si dupa cum v-am mai raspuns si eu mai demult pe forum, nu are legatura denumirea societatii cu declaratiile.Codul unic de inregistrare nu se schimba.firmele sunt identificate pe baza codului nu pe baza denumirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic blackscorpions blackscorpions Va multumesc ptr. raspunsuri.Daca nu-mi va plati acele luni,i-as da in judecata,dar sa va explic ceva:in anul anterior sarcinii,am lucrat la o singura firma(de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta perioada lucrata tuilleries tuilleries Buna ziua. Fiului meu ii este necesara (in vederea angajarii intr-o structura MAI), o dovada a faptului ca a lucrat la diversi angajatori si perioada, ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj liviu69 liviu69 Am si eu o intrebare la dvs. sotul meu nu poate beneficia de indemnizatia de somaj deoarece a lucrat la doua firme la ultima care la disponobilizat a lucrat 8 ... (vezi toată discuția)